Rusland wil bepaalde items verwijderen uit begroting

“Ik stel voor dat als er zaken zijn die niet gerealiseerd zullen worden in 2019, deze af te voeren en op te voeren in het jaar wanneer het wel kan”, zei NPS-parlementariër Gregory Rusland tijdens de tweede ronde van de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). NDP-fractieleider Amzad Abdoel had reeds aangegeven, dat er zaken in de begroting zijn opgenomen die kennelijk niet gerealiseerd zullen worden in 2019. “Het voorstel in dit geval was, dat die bedragen verschoven worden naar andere items, maar nu wil de fractieleider blijven op het totale bedrag van de SRD 15.3 miljard. Ik stel voor dat je bepaalde items uit het systeem haalt. De begroting zal dan minder en dus realistischer worden, dan wat die op dit moment is.”
Rusland vindt het belangrijk dat de laatste realisatiecijfers over 2018 bekend worden gemaakt door de regering, zodat er een beeld is, van wat wij kunnen verwachten in 2019. Hij vindt het onrealistisch om de begroting te verdubbelen met die van vorig jaar en waarbij de verwachtbaarheid tot realisatie er ook niet is.
“Wanneer je je begroting plotseling zo groot maakt, zou je ook het systeem in place moeten brengen om dergelijke bedragen te kunnen absorberen. Zo niet, kun je de mooiste plannen hebben, maar is het niet realistisch”, aldus Rusland.
Hij verwacht niet dat de regering aanpassingen zal plegen in de begroting van 2019. Dit zegt hij op basis van de presentaties en mededingen van de regering gisteren 23 mei tijdens de begrotingsbehandeling. Volgens hem blijft de regering vasthouden aan de begroting van SRD 15.3 miljard in vergelijking tot 2018, welke SRD 9.9 miljard bedroeg. Als gekeken wordt naar de ontvangsten, verwacht de regering SRD 13.6 miljard, waarvan aan belastingen- en niet belastingenmiddelen SRD 6.4 miljard wordt verwacht. Dit bedroeg in 2018 SRD 6.7 miljard. Volgens Rusland zijn wij nog steeds in de situatie waarbij er een overall tekort van ongeveer SRD 8.7 miljard verwacht mag worden op basis van de ingediende begroting en de verwachte inkomsten van de staat.

door Kimberley Fräser

More
articles