Santokhi vindt Abdoel niet kritisch genoeg

VHP-voorzitter Chan Santokhi is van mening dat de fractieleider van de NDP, Amzad Abdoel, niet kritisch genoeg is. Dit heeft hij gisteren tijdens de begrotingsbehandeling laten doorschemeren nadat Abdoel een betoog had gehouden waarbij hij omstandig uitlegde wat de regering allemaal heeft gedaan om het sociaal contract dat met het volk is getekend, in stand te houden.
“Wij zijn door het volk geplaatst om op te komen voor de belangen van het volk, de regering kritisch te volgen en waar nodig kritisch te begeleiden en in het bijzonder de regering ter verantwoording te roepen en dat mis ik bij de spreker die hier komt aangeven hoe geweldig de regering het doet. Dan dien je niet het belang van het volk”, sprak Santokhi na het betoog van Abdoel.
Tijdens zijn betoog had Abdoel gevraagd naar concrete antwoorden van de regering over de verschillende projectdossiers en hoe deze de verdiencapaciteit van het land zullen versterken. Op basis hiervan kunnen volgens hem bepaalde projecten van de begroting geschrapt worden, waardoor de begroting anders ingericht kan worden en er betere wijzigingsvoorstellen gedaan kunnen worden.
Daarnaast heeft hij de indicatoren genoemd die aangeven, dat het land uit de crisis zal geraken en dat de economie ook dit jaar verder zal groeien. Abdoel stelde ook dat de regering keihard heeft gewerkt om een ommekeer te brengen in de situatie in het land. Vervolgens heeft hij uitgebreid uitgelegd waar het geld naartoe is gegaan.
Santokhi gaf aan dat het volk andere verantwoordelijkheden van het parlement wil zien en dat hij graag de spreker had horen praten over de stabiliteit van de koers, de bevolkingsvisserij die verhoogde aandacht zou krijgen, de stand van zaken met betrekking tot de afspraken met Suralco, de huisartsenposten. “Het kan een beetje kritisch zodat het volk ziet dat je ook voor hen opkomt en niet alleen voor de regering”, zei Santokhi. Abdoel zei hierop dat hij niet minder kritisch is geweest, maar dat hij gewoon het sociaal beleid heeft getoetst door gebruik te maken van een tabel die het ministerie van Financiën naar het parlement heeft gestuurd.
“We kunnen ook over andere zaken praten en behoorlijk kritisch zijn wanneer het gaat om projecten die wel of niet uitgevoerd zijn en daarbij onze mening ventileren. Op dit moment vind ik het belangrijk om aan te kaarten wat op sociaal gebied gedaan is”, reageerde Abdoel. Hij gaf aan dat wanneer een land een inkrimping heeft, niet alle projecten uitgevoerd kunnen worden, maar dat de regering moet bezuinigen, uitstellen, prioriteiten stellen en besluiten nemen om uit de crisis te geraken, zodat de opleving weer komt en er weer inhoud kan worden gegeven aan de projecten. Abdoel is van mening dat hij die besluiten en maatregelen van de regering om de ommekeer te brengen, heeft belicht.

door Priscilla Kia

More
articles