SBO overweegt rechtszaak tegen staat

Suraj Sahadew-Lall, voorzitter van de Surinaamse Bushouders Organisatie (SBO), zegt dat zijn organisatie overweegt om een rechtszaak aan te spannen tegen de staat. ‘’Een staking is ook mogelijk’’, zegt de voorzitter. SBO staat ook pal achter het besluit van de leden van de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) om de rij- en voertuigenbelasting van SRD 850 per bus niet af te dragen. De leden vinden dit bedrag niet acceptabel. De komende week zullen zij meer van zich laten horen.
Sahadew-Lall is de situatie meer dan beu. De rij- en voertuigenbelasting is volgens hem ook nog niet duidelijk genoeg om nu al in te voeren. De bushouders hebben sinds 2010, toen de huidige regering aan de macht kwam, problemen in de transportsector.
De regering heeft een grote achterstand van ruim zes maanden met het uitbetalen van de subsidie het afgelopen jaar en voor dit jaar verwachten de leden ook nog op tijd te worden uitbetaald. Los van de nog te ontvangen subsidie, krijgen de leden een opgewaardeerd tarief en zij eisen daarom een aanpassing. Momenteel is het tarief SRD 1.85. Het gewenste bedrag is SRD 2,50.
PLO-voorzitter John Mahadewsing heeft de krant vorige week meegedeeld dat de lijnbussen per 1 maart in de garages zullen blijven, omdat de bushouders kwijtschelding hadden gevraagd voor de rij- en voertuigenbelasting, maar dat werd geweigerd door minister Gillmore Hoefdraad. De bushouders willen er alles aan doen om de regering ertoe te bewegen toch mee te gaan met de eis voor kwijtschelding.

 

door Kimberley Fräser

More
articles