Geen verdachten aangehouden inzake liquidatie Oemrawsingh

De Guyanese justitiële autoriteiten hebben tot nog toe geen verdachten aangehouden inzake de moord op rijstexporteur Nitender Oemrawsingh. Het levenloze lichaam van Oemrawsingh werd gisteren in Berbice, Guyana, aangetroffen met een schotverwonding in het voorhoofd.
De Guyanese politie vermoedt dat het om een liquidatie gaat. Op de plek waar het lijk lag, zijn autosporen aangetroffen. Oemrawsingh was mogelijk betrokken bij de drugsvangst van 2300 kilo cocaïne op de Dr. Jules Sedney haven.
De containers waarin de cocaïne is aangetroffen, waren van zijn onderneming. In Suriname is Oemrawsingh na verhoord te zijn, heengezonden door de politie. Hij werd niet aangemerkt als verdachte. De redactie heeft in de editie van vrijdag vermeld, dat Oemrawsingh uitgeweken is naar Guyana. Zijn raadsman, Irvin Kanhai, ontkende dit. Volgens hem bevond Oemrawsingh zich in Suriname, maar wenste hij zijn locatie niet prijs te geven. Kanhai heeft inmiddels via de media aangegeven, dat er alles wordt gedaan om het lichaam van Oemrawsingh op korte termijn in Suriname te krijgen.

More
articles