MACHTSMISBRUIK

De overheid verstrekt al geruime tijd voedselpakketten aan sociaal zwakke burgers. Die moeten zich registeren bij de verschillende wijkkantoren om een pakket voor SRD 50 te kopen. Naast de overheid, zijn er ook andere organisaties bezig met het verkopen van voedselpakketten tegen gereduceerde prijzen. Ook de NDP, die nu aan de macht is, doet dit via haar partijcentrum. De mensen worden daar geregistreerd waarna zij via de ressortleiders een pakket kunnen kopen voor SRD 90 of SRD 120. Het is opmerkelijk dat de pakketten van de overheid, die SRD 50 kosten, dezelfde producten van dezelfde merken bevatten als de NDP-pakketten. Het is jammer dat de NDP winst op haar eigen partijgenoten maakt. Waar gaat de extra SRD 40 naartoe? Waarom zou de paarse partij winst op haar eigen partijgenoten maken? Dan praten wij nog niet over mensen die bestolen worden door het aantal producten in de pakketten te verminderen en door producten van mindere kwaliteit in het pakket te stoppen. In het parlement hebben volksvertegenwoordigers meerdere malen vragen gesteld aan de minister van Sociale Zaken, Cristien Polak, over het voedselpakkettenbeleid van de regering. Zij zwijgt in alle talen over dit vraagstuk en heeft nog geen enkele vraag beantwoord. Hoe komt het dat de voedselpakketten van de overheid dezelfde producten bevatten als die van de NDP? Hoe komt de NDP aan de pakketten? Het is niet de eerste keer dat de NDP misbruik maakt van haar positie binnen de overheid om haar partijbelangen te behartigen. De verkiezing nadert, dus de kiezers moeten voorzien worden van pakketten om zo hun stem te kunnen winnen. Ook bij het project Naschoolse Opvang, was het zo dat partijloyalisten keukens kregen om te koken voor de scholieren. Het Clad-rapport over deze zaak ligt ergens in de lade van de minister. Het is onacceptabel dat de NDP haar propaganda voert met voedselpakketten die door de staat worden betaald, dat is puur machtsmisbruik.