Rechter houdt comparitie in rechtszaak Times Mall

De rechtszaak tegen Suriname Times Mall (STM) aangespannen door de ontslagen financieel manager, Dewdat Datadien, is nog steeds gaande. Afgelopen dinsdag heeft kantonrechter mr. R.M. Praag, beslist dat er op 9 november een comparitie van partijen wordt gelast om een minnelijke schikking tussen partijen te beproeven. Het gaat in dezen om Datadien als de eiser en een lokale commerciële bank als de gedaagde.

Datadien heeft middels een deurwaarder beslag gelegd op de tegoeden van de Suriname Times Mall (STM) bij de bank Dit naar aanleiding van een vonnis in kort geding bij de kantonrechter dat STM weigert uit te voeren. Datadien heeft via zijn advocaat mr. M.A. Gout, aan de kantonrechter voorgehouden dat de verklaring van de bank ondeugdelijk is en dat in de verklaring geen melding is gemaakt van de girorekeningen in US-dollar en euro. Ook wordt er ernstig getwijfeld aan het bedrag dat de bank heeft vermeld op de girorekening van STM. Ten aanzien van de girorekening in US-dollar, zegt de bank dat het niet gaat om een girorekening en dat de euro rekening thans niet meer bestaat. De kantonrechter heeft aangegeven, dat tijdens de comparitie Datadien de gelegenheid zal krijgen om in te gaan op de stellingen van de bank. De bank heeft volgens de kantonrechter geen bescheiden overlegd om haar stellingen te onderbouwen, terwijl voor een goede beoordeling van de zaak van belang is dat de bank alle relevante bescheiden overlegt of ter inzage aanbiedt op de comparitie van 9 november aanstaande.

Datadien heeft zijn ontslag allereerst bij de Arbeidsinspectie aangevochten, die hem in het gelijk heeft gesteld. STM heeft als motivatie voor ontslag aangegeven onwettig verzuim en geen verantwoording kunnen afleggen van financiële middelen. De kantonrechter heeft STM veroordeeld om Datadien vanaf november 2016 tot op heden, zijn salaris te vergoeden met alle bijbehorende emolumenten en de kosten zijnde de gerechtelijke en buitengerechtelijke, vermeerderd met de wettelijke rente met ingang van 27 december 2016. Het vonnis dateert van 23 januari 2017, is uitvoerbaar bij voorraad en is ondertekend door kantonrechter A.C. Johanns. Datadien heeft hoger beroep aangetekend tegen STM voor het niet willen uitvoeren van het vonnis van 23 januari 2017. In deze zaak heeft hij gelijk gekregen, maar hij wacht sinds mei op het vonnis. Hij wenste op vragen van de redactie geen nadere informatie te verstrekken. Ook STM houdt de lippen stijf op elkaar.

door Johannes Damodar Patak

 

More
articles