Defensie stuurloos?

Al langer dan een week is het voor het personeel van het ministerie van Defensie niet duidelijk, waarom minister Ronnie Benschop zo plotseling niet meer op kantoor verschijnt. Aan het personeel is tot op heden geen enkele mededeling, gedaan hoe het nu precies met de minister zit en of er een ander bewindsman voor Benschop waarneemt. Ook van de directeur van Defensie kan niets vernomen worden, omdat die naar verluidt ook afwezig zou zijn. Benschop zou volgens recente berichten met ziekteverlof zijn, maar zeer weinigen hechten daar nog geloof in. Minister Benschop zou thuis gezet zijn door de president. Het staatshoofd zou volgens berichten tot deze stap zijn overgegaan, omdat Benschop voor teveel onvrede en spanningen binnen het Nationaal Leger zou zorgen. Binnen het ministerie van Defensie en het Nationaal Leger wenst men toch wel snel duidelijkheid te hebben over wat er precies staat te gebeuren met betrekking tot de positie van Benschop en het nog te voeren beleid op dit departement.