August 4, 2018


GEBREK AAN ONDERHOUD


August 4, 2018

Dat er gebrek aan onderhoud is, is te zien aan de overheidspanden, ‘wandelpleinen’ en de wegen in ons land. Recent heeft Keerpunt gewezen op de achteruitgang van de dijk bij het fort Nieuw Amsterdam. De plek is totaal verwaarloosd. Maar we hoeven niet de stad uit te gaan om te zien dat de regering heel weinig doet om ervoor te zorgen dat het land er niet verwaarloosd uitziet. Een blik op het Onafhankelijkheidsplein zegt genoeg. Het Onafhankelijkheidsplein ligt in het centrum van de binnenstad en is een plek die veel wordt bezocht door toeristen en bezoekers die ons land aandoen. Het plein was nagenoeg een grote, kale vlakte, maar is nu bijna geheel begroeid met gras. Het plein ziet er dus een stuk beter uit dan voorheen, ware het niet dat het gras nu te hoog staat en dus gemaaid moet worden. Rond de beelden van Pengel en Lachmon staat het gras nog hoger dan op de rest van het plein. Het plein en de gebouwen eromheen, zouden toch het visitekaartje moeten zijn van de stad, vooral omdat een van de gebouwen het Presidentieel Paleis is. Eerder deze week hebben niet-residerende ambassadeurs hun geloofsbrieven overhandigd aan de president. Zij zien ook hoe weinig aandacht er besteedt wordt aan het onderhoud van de stad. Geldgebrek is waarschijnlijk het probleem, maar dat zou opgevangen kunnen worden door gedetineerden in te zetten. Op die manier kunnen delen van de stad toch ontdaan worden van wied en onkruid. De overheidsgebouwen in het centrum van de binnenstad laten trouwens ook veel te wensen over, om maar niet te spreken van de enige fontein in onze stad. Aan veel gebouwen is ook te zien dat de natuur weer haar intrede doet. De eerste indruk weegt het zwaarst. Welke indruk krijgen bezoekers die onze stad aandoen?