July 30, 2018


Belangengroep Bewoners Para doet aangifte tegen plantagebestuur


July 30, 2018

De Belangengroep Bewoners Para heeft gisteren met ruim dertig kopers van kavels in de drie projecten van Kensenhuis N.V. op Para, aangifte gedaan tegen het plantagebestuur Osembo. Dit gebeurde gisterochtend bij de politiepost van Rijsdijk, alwaar de kopers zich hadden verzameld en gezamenlijk aangifte tegen het plantagebestuur hebben gedaan. Het initiatief om een aangifte te doen, is volgens de belangengroep gelegen in het feit dat er door de rechter beslag is gelegd op de gronden van de verkavelaar. Dit besluit werd door de rechter genomen vanwege het een dispuut tussen de verkavelaar Kensenhuis N.V. en het plantagebestuur. Het plantagebestuur voert volgens de belangengroep ondanks de beslaglegging, toch beheersdaden uit op de kavels.
De woordvoerder van de belangengroep, Dinesh Rambaran-Mishre, zegt tegenover De West, dat de mensen die zich gisteren hebben verzameld bij de politiepost, direct van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om hun klachten over het plantagebestuur kenbaar te maken. Uit de verhalen van de kopers bleek dat het plantagebestuur manieren heeft bedacht om gelden van de mensen te innen. Rambaran-Mishre haalt aan dat het plantagebestuur de gronden van mensen doorverkoopt aan derden of gewoon toewijst aan een erfgenaam. Verder haalt hij ook aan dat het plantagebestuur bezig is met misleiding. “Het bestuur probeert de mensen ervan te overtuigen dat er geen rechtszaak gaande is en dat de mensen financiële zaken met het bestuur kunnen doen.” Rambaran-Mishre vindt het erg dat het zover is gekomen, vooral omdat de verkavelaar alle financiële verplichtingen die hij had aan het plantagebestuur, is nagekomen.
De woordvoerder vertelt dat de politie al die tijd niet op de hoogte was van de rechtszaak. Inspecteur Amoida hield de groep voor dat er vandaag contact opgenomen zal worden met de hulpofficier van justitie. De politie heeft aangegeven ook de voorzitter van het plantagebestuur te willen horen.

 

door Richelle Mac-Nack