Toegenomen bezoek sportscholen aangename ontwikkeling

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken is ingenomen met het toegenomen bezoek aan de sportscholen. De bewindsvrouw merkte zondag bij de Nationale Powerlift Kampioenschappen van de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) op dat de verschillende gyms ook beter bezocht worden en zij ziet dat als een aangename ontwikkeling.

De wedstrijden werden onder grote publieke belangstelling in De Spetter gehouden. Volgens Gopal zijn bodybuilding en gewichtsheffen in veel landen een lifestyle. Het geeft niet alleen een bepaalde uitstraling door gespierd eruit te zien, maar draagt ook bij aan een gezond lichaam en helpt beschermen tegen ziektes. Onder de samenleving en vooral bij de jeugd heerst er volgens de bewindsvrouw een ongezonde leefstijl. De vele rapporten spreken, aldus Gopal, daar boekdelen over.

Weinig rust, ongezonde voeding en weinig bewegen of sporten zijn daar de grootste oorzaken van.

Volgens haar kost sporten geld. ‘Maar geen enkele activiteit die de gezondheid ten goede komt, is een cent te veel uitgeven’, voegde de minister eraan toe.

Gopal bedankte en feliciteerde de SBWB met het initiatief. De bond op 24 juni jongstleden een nieuw bestuur gekozen met als voorzitter Chairme Koningferander. Het nieuwe bestuur is voor een periode van twee jaar gekozen. De voormalige voorzitter is Winston Wielson. Voor het eerst in de geschiedenis wordt het bestuur door een vrouw geleid. Koningferander heeft in het verleden ook deelgenomen aan wedstrijden.