VRIENDEN ACCOMMODEREN

Heel wat burgers zijn elke dag op zoek naar een betaalbare woning. Maar in deze tijd met hoge huren in euro en US-dollar, is het voor veel mensen zoeken naar een speld in een hooiberg. De woningnood in ons land wordt alleen maar groter en de regering die vanaf Bouterse I, pretendeert elke burger aan een huis te helpen, heeft vanaf het begin haar huiswerk niet goed gedaan. Terwijl er honderden of misschien zelfs duizenden woningzoekenden zijn, staan woningen die door de overheid op diverse locaties gebouwd zijn, te verpauperen. Toch slaagt de overheid er niet in om deze mensen aan een woning te helpen, want haast alle woningen die de staat heeft gebouwd, zijn reeds toegewezen aan mensen die zogenaamd in woningnood verkeren. Maar als die mensen daadwerkelijk behoefte hadden aan een woning, zouden de huizen bewoond zijn en er niet zo bij staan. Op bepaalde projecten waar de regering woningen heeft gebouwd, zijn de huizen moeilijk te zien. Dit komt doordat de percelen helemaal overwoekerd zijn. Wie goed kijkt, ziet dat deze woningen nimmer bewoond zijn. Het lijkt erop dat mensen die niet in woningnood verkeerden, toch in aanmerking zijn gekomen. Niet zo vreemd, want achteraf is gebleken dat niet een ieder de vragen behorenden bij de aanvraag, eerlijk heeft beantwoord. Als dan ook nog een gedegen onderzoek uitblijft, kan het zomaar dat mensen ten onrechte in aanmerking zijn gekomen. Daarnaast moet men ook niet vergeten dat ‘names & faces’ bij dergelijke gevallen een hele grote rol spelen. Een heleboel mensen die in aanmerking zijn gekomen, hebben al een woning, maar zijn paars goed gezind. De huizen verder laten verpauperen is niet nodig, een klein onderzoek wel. Huizen die toegewezen zijn, maar niet bewoond worden, moeten ingetrokken kunnen worden. Er zijn genoeg woningzoekenden die zo een huis goed kunnen gebruiken.