May 19, 2018


SCHIETPARTIJ IN BAR


May 19, 2018

De afgelopen week vond er op Meerzorg een schietpartij plaats voor een bar. Een man die uit de bar liep, werd door twee Guyanese verdachten beschoten en raakte gewond. De beide verdachten zijn werkzaam in de vissector. Het slachtoffer werd in zijn borst geraakt en liep ook een schampschot op. De door kogels getroffen man werd naar het ziekenhuis vervoerd waar hij naar verluidt op de Intensive Care afdeling is beland. Het zou in deze zaak gaan om een oude vete tussen de schutters en het slachtoffer. Ook over de schietpartij heeft de afdeling Voorlichting van het Korps Politie Suriname, naderhand geen duidelijke mededelingen gedaan. Alles schijnt momenteel in Suriname in het duister te moeten blijven. Komt er van als je bij volksraadplegingen kiest voor oneerlijke mensen die er totaal geen behoefte aan hebben een beleid te voeren dat gestoeld is op openbaarheid van bestuur. Keerpunt is en blijft van mening, dat onze inlichtingendiensten los van de politie, zich meer moeten gaan verdiepen in de activiteiten binnen de visserspopulatie in dit land. Er gebeuren zeer bedenkelijke activiteiten in deze kringen en dat heeft er op 27 april toe geleid dat er vele doden zijn gevallen. Wat ze voor de kust uitspoken, mag alleen maar betrekking hebben op de visvangst en niet op andere zaken. En juist omdat het vermoeden bestaat dat er veel meer aan de hand is, moeten de inlichtingendiensten hun aandacht gaan verplaatsen.