Drugsvangsten verworden tot normale zaak

Drugsvangsten zijn tegenwoordig een normale zaak geworden in ons land. Haast elke dag zijn er berichten over drugs die zijn onderschept. VHP-parlementariër Mahinder Jogi, zegt desgevraagd  dat het in beslag nemen van grote hoeveelheden drugs, alledaags lijkt te worden in ons land. Hij zegt dat dit alles te maken heeft met de situatie in ons land, daardoor neemt niet alleen de drugscriminaliteit toe, maar ook andere vormen van criminaliteit. Jogi zegt dat deze grootschalige drugsvangsten het imago van ons land schaden. De vraag die wij ons moeten stellen, is volgens hem als de lijnen van deze drugsactiviteiten niet lopen bij het Kabinet van de President. President Desiré Bouterse heeft in Nederland een vonnis op zijn naam staan voor betrokkenheid bij een transport van ongeveer 500 kg cocaïne.

In 1997 werd de cocaïne ontdekt in een zeiljacht. In 2000 werd Bouterse veroordeeld door het hof in Den Haag. Jogi benadrukt dat gezien de geschiedenis van deze regering, veel mensen zich afvragen als er een relatie is tussen de drugsvangsten en leden van de regering. Het uitblijven van maatregelen vanuit de regering draagt volgens hem hieraan bij. De regering heeft wel investeringen gepleegd bij de Kustwacht en CIVD, maar ondankss dat, is zij volgens Jogi toch niet in staat om de drugscriminaliteit in te dammen.  Hij vraagt zich af waar al de peperdure moderne apparatuur is die twee jaar geleden is aangeschaft voor de CIVD.

“Er is een bijzondere taak weggelegd voor deze regering”, merkt Jogi op. Hij kijkt in dit kader naar de nieuwe minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, en zegt benieuwd te zijn naar wat zijn beleid en aanpak zal zijn om de drugscriminaliteit aan te pakken.

Het Bestrijding Internationale Drugs (BID) team heeft afgelopen zondag bij controle 55 pakken drugs aangetroffen in containers waarin koffers worden geladen. Deze container wordt met de koffer geplaatst in de bagageruimte van het vliegtuig. De drugs waren verstopt in een dubbele bodem.

-door Johannes Damodar Patak-