Eind januari voortzetting werkzaamheden Zwartenhovenbrugstraat

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie, is medio november vorig jaar gestart met het vernieuwen van de riolering van de Zwartenhovenbrugstraat. De werkzaamheden zijn sinds de derde week van december gestopt vanwege de bouwvakantie van het aannemingsbedrijf. Volgens de projectmanager, Angelito del Castilho, wordt ernaar gestreefd rond eind januari weer te starten met de zichtbare werkzaamheden op de weg.

Del Castilho benadrukt dat de aannemingsmaatschappij Baitali N.V., sinds maandag 8 januari wel is gestart met werkzaamheden achter de schermen. Volgens de projectmanager zijn de werkzaamheden in december ook gestopt vanwege de verwachte drukte met de feestdagen. Baitali N.V. wilde de bedrijven de ruimte geven hun klanten in alle rust te ontvangen. Het bedrijf is vanaf november gestart met werkzaamheden op het eerste gedeelte van de weg tussen de Dr. J.F. Nassylaan en de kruising van de Keizerstraat.

Baitali N.V. is vooralsnog niet op de weg, maar op andere fronten bezig. Zo worden de nodige voorbereidingen afgestemd met de politie en de bedrijven.

Ook moeten de nodige aanpassingen van de infrastructuur door de bedrijven in orde gemaakt worden alvorens de werkzaamheden kunnen beginnen.

Volgens Del Castilho hangt het starten van de werkzaamheden op de weg geheel af van de bedrijven die hun zaken in orde moeten maken.

De eerste fase van het vernieuwen van de riolering van de Zwartenhovenbrugstraat moet zes maanden duren, afgesproken is dat het gehele project binnen twee jaar afgerond wordt. Het gaat om het gedeelte tussen de Dr. J. F. Nassylaan en het Molenpad. De bedoeling van de werkzaamheden is dat de riolering die onder de weg loopt, wordt vernieuwd. Daarna zal de weg voorzien worden van een nieuwe asfaltlaag en krijgt de directe omgeving ook een opknapbeurt. In de huidige situatie heeft de Zwartenhovenbrug-straat een breedte van 9-10 meter. Na de rehabilitatie zal er een situatie ontstaan waarbij de afwikkeling van het verkeer beter zal gaan.

-door Priscilla Kia-