‘Opgeven geen optie, maar ondergang ook niet’

VHP-parlementariër Mahinder Jogi is van mening dat de nieuwjaarstoespraak van president Desiré Bouterse geen inhoud heeft. Aan de hand van de zaken die de president heeft aangehaald, zegt Jogi dat zijn toespraak ook geen hoop biedt. “Als je blij bent dat lonen, salarissen en uitkeringen normaal uitbetaald zijn, dan geeft dat aan hoe triest de situatie in het land is. Het uitbetalen van deze zaken moet nooit een probleem zijn. Opgeven is geen optie, maar ondergang is ook geen optie”, haalt de parlementariër aan.

De verrichtingen van de regering bieden net als het vorig jaar geen perspectief volgens Jogi. “2017 zou het jaar van de waarheid en actie zijn, echter hebben we daarvan niets gezien”, haalt hij aan. Het assembleelid benadrukt dat de regering vorig jaar ook had aangegeven, dat er genoeg bouwstenen zijn voor een betere toekomst. Echter wil Jogi dat de president duidelijk aangeeft welk fundament er is gelegd voor de toekomst van het land. Tegen De West zegt hij, dat de regering helemaal geen fundament heeft gelegd voor een beter Suriname. In plaats daarvan heeft de regering volgens Jogi in een periode van zeven jaar gewerkt aan de vernietiging van het land, waarbij alle sectoren nu het onderspit delven.

Dat de president IsDB als een optie ziet voor Suriname, geeft volgens Jogi aan dat hij niet in staat is het land te besturen met zijn politieke partij, NDP. Ook haalde de president in zijn nieuwjaarstoespraak aan, dat samenwerken tot succes kan leiden. “Als je inderdaad samen wilt werken, geef dan het mandaat terug aan het volk”, aldus Jogi. Hij is van mening dat er een nationaal kabinet moet komen, waarin de diverse sectoren in het land vertegenwoordigd zijn en ook de diverse politieke partijen. Vervolgens zal zo een nationaal kabinet de lijn moeten trekken voor de ontwikkeling van ons land.

Jogi haalt aan dat zodra de NDP de coalitie leidt, er sprake is van een ondergang van het land. “Het gaat niet erom dat wij in de coalitie willen zijn, maar het wordt tijd dat deze regering haar voornemens in daden uitdrukt”, zegt Jogi. Hij vindt niet dat Bouterse zich druk maakt over de ontwikkeling van het land, volgens Jogi richt de president zich op zijn familie, een groepje vrienden rondom hem en zichzelf. Hij vindt het vreselijk dat hoewel meer dan de helft van de begroting gefinancierd zal worden met leningen, de regering op dezelfde voet door blijft regeren. De regering moet besparen, maar dat gebeurt volgens Jogi niet. Zoals meerdere malen is aangehaald door parlementariërs, roept Jogi de regering wederom op om zich te richten op de productiesector. “Daaraan zal de staat verdienen en daardoor zal de regering de begroting kunnen financieren en andere verplichtingen, zoals salarissen, uitkeringen en subsidies kunnen uitbetalen”, aldus de VHP-parlementariër.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles