Bond Medische Zending wil vandaag overmaking salarissen

De Medische Zending Werkwerkers Organisatie (MZWO) heeft vandaag een petitie aangeboden aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA) Jennifer Geerlings-Simons, om aandacht te vragen voor het uitblijven van de betaling van de salarissen en de kwestie te Brownsweg. De medewerkers willen dat de overmaking vandaag plaatsvindt, zodat de gelden morgen op de rekeningen van de medewerkers kunnen worden gestort. “Wij willen ook een vreugdevolle kerst en jaarwisseling met onze families”, gaf een lid aan. De bond wijst erop, dat alle zaken reeds in orde waren gemaakt en de reçu’s getekend waren, maar toch vond er geen overmaking plaats. De MZWO is hierdoor ontmoedigd en gedemotiveerd, want het lijkt erop dat dit een terugkerend karakter begint te krijgen. Dit zorgt voor grote problemen, omdat een ieder zijn maandelijkse verplichtingen heeft, bovendien is december een bijzondere maand is met de viering van kerst en de jaarwisseling. Los van de salarissen moeten de medewerkers ook hun gratificatie en twk ontvangen die voortvloeit uit de cao van 2017. Vorig jaar heeft de salarisuitbetaling pas na kerst plaatsgevonden. De bond vroeg ook aandacht voor de situatie te Browsnweg, waarbij de veiligheid van de medewerkers niet gegarandeerd is en er nog geen oplossing voor het probleem is gevonden.

Geerlings-Simons kan zich terugvinden in de situatie van de medewerkers. “Het is een bijzondere maand en wij willen allemaal ten minste een deel van ons geld hebben.”

Vorige week heeft de voorzitter het nieuws gehoord en zij heeft daarna gesproken met de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, die aangaf dat de gelden overgemaakt zullen worden. Geerlings-Simons toonde haar medeleven en stelde de medewerkers gerust door opnieuw met de minister af te stemmen om na te gaan of de gelden vandaag beschikbaar worden gesteld. “Het is een zeer onprettige situatie als je niet over de gelden kunt beschikken waarop je recht hebt. We zijn het thans gewend om voor de kerst ons geld te krijgen. Later op de dag zal ik meedelen wat de uitkomst is”, aldus de voorzitter.

door Kimberley Fräser

 

More
articles