Robinhood steviger aan kop na zege op stug verdedigend SNL

De spelers van de rood-groene voetbalformatie Robinhood konden hun supporters gisteravond in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion geen beter geschenk hebben gegeven. Met een 2-1 overwinning op een fel strijdend voetbalteam van het Surinaams Nationaal Leger (SNL), nam Robinhood de koploperspositie steviger in handen. Tevens zal de voetbalformatie van clubpresident Ramon Abrahams en coach Roberto Gödeken de aanstaande kerstbreak inluiden met een ongeslagen status.

Robinhood is nu de onbetwiste koploper met 19 punten uit 7 wedstrijden.

De rood-groenen openden het duel met een fel offensief en kwamen reeds na 5 minuten dichtbij een doelpunt toen aanvalsleider Ivanildo Rozenblad zijn kopbal naast het doel zag verdwijnen. SNL werd wakker geschud en deed het daaropvolgende kwartier er alles aan de verdediging goed te sluiten. Maar roekeloos uitverdedigen in de gevarenzone maakte dat goaltjesdief Jelany Djemesie in balbezit kwam en in de 28e minuut met een puntbal SNL-doelman Romario Meinals kon verschalken: 1-0. Binhood schiep zich hierna nog enkele kansen om de voorsprong hoger te tillen, maar die bleven onbenut. Ook SNL kwam dichtbij de gelijkmaker, maar Brian Cinnamali zag tot tweemaal toe zijn kopballen over het doel van Binhood-doelman Raydel Godfried verdwijnen. Niet lang na de spelhervatting werd het stugge verdedigingswerk van SNL wederom teniet gedaan toen Cerezo Haabo met een verre trap de SNL-goalie verschalkte, 2-0. SNL bleef aandringen voor een beter resultaat en bestookte het doel van Robinhood met afstandschoten, maar doelman Godfried stond zijn mannetje. Hij kon echter weinig uitrichten bij een slimme vrije trap van SNL, waar drie spelers geposteerd stonden. De niets vermoedende Godfried zag het schot van Blatz laag over de grond langs de muur in zijn doel verdwijnen. Hiermee werd in de 73e minuut de aansluitingstreffer geboren voor SNL. Twee minuten voor tijd werd de watervlugge Blatz in het strafschopgebied ten val gebracht tijdens een passeerbeweging, maar arbiter Keketi zag daar geen overtreding in en liet doorspelen. Invaller Roche Rosebel en Rozenblad kregen daarna in one-on-one situaties de kans nog meer doelpunten te scoren voor Robinhood, maar hun schoten op doel waren niet zuiver gericht en werden dan ook gemakkelijk onklaar gemaakt door de SNL-doelman. Eindstand 2-1.