KPS prolongeert slagbaltitel

Eerst heerst er wat onduidelijkheid omtrent de uitslag, maar wanneer de speelsters van het Korps Politie Suriname (KPS) een feestje op het veld bouwen is het duidelijk: het KPS is voor de tweede keer op rij slagbalkampioen van het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven (CTSS Plus).

Dat de wetsdienaren op een regenachtige zaterdagmiddag op het Emile de La Fuente Sportcomplex de titel weer in de wacht slepen komt niet als een verrassing. Het KPS was vorig jaar al kampioen en was dit jaar daarom favoriet om opnieuw met de hoofdprijs er vandoor te gaan.

De politieambtenaren moesten in de eindstrijd wel alles uit de kast halen om de NV Energiebedrijven Suriname (EBS) opzij te zetten. Immers, de stroomleveranciers kennen het klappen van de zweep, omdat ze eerder twee keer op rij slagbalkampioen werden: 2014 en 2015.

Maar dat mocht niet baten want het KPS trok in de finale met 87-76 aan het langste eind. Als het aankomt op vangballen lagen de twee teams nagenoeg op één niveau (14 voor KPS om 12 voor EBS) maar de stroom-leverancier schoot zichzelf met 13 uitjes in het been. KPS daarentegen registreerde slechts 4 uitjes.

Telesur legde beslag op de derde plek. In de strijd om de derde plaats, die simultaan gespeeld werd met de finale won de telecomprovider met 88-73 van het Staatsziekenfonds (SZF). Het was zaterdag de derde opeenvolgende keer dat Teleur derde werd.

In de strijd om de vijfde plaats had de N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn handen vol aan de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Het nutsbedrijf won uiteindelijk de partij met 84-76.

De twee teams waren goed tegen elkaar opgewassen, maar kleine verschillen brachten de doorslag. SLM registreerde welliswaar minder uitjes dan SWM (4 tegen 5) maar de luchtvaartmaatschappij trok vanwege meer vangballen (11 tegen 8) als-nog aan het langste eind.

Ook het duel om de zevende plek was een nagelbijter. Staatsolie won die wedstrijd uiteindelijk met 71-68 van de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Hoewel het Staatsolie was die nipt aan het langste eind trok had de financiële instelling ook zijn kansen. CBvS greep vier vangballen minder dan de tegenstander (8 om 12), maar de 13 uitjes die de Centrale Bank maakte tegenover slechts 2 voor Staatsolie deden de moederbank uiteindelijk de das om.-.