VERLENGSTUK VAN NDP

De proclamatie van de nieuwe politieke partij Hervormings en Vernieuwings Beweging (HVB), heeft zaterdag tijdens een drukke bijeenkomst aan de Indira Ghandiweg plaatsgevonden. De huidige minister van Binnenslandse Zaken, Mike Noersalim, is gekozen tot de eerste voorzitter van de nieuwe partij. Raymond Sapoen, de trekker van deze partij, en Diepakkoemar Chitan, zijn de technisch directeuren van HVB. Tijdens de proclamatie waren er tal van top NDP’ers aanwezig en assembleeleden. Het is overduidelijk dat de HVB een verlengstuk is van de NDP. Sapoen heeft zelf ook tijdens de proclamatie aangegeven, dat er samen met de huidige regering gewerkt kan worden aan de ontwikkeling van het land. Maar waarom is er niet aangehaald, dat er met andere partijen die bijvoorbeeld niet in de regering zitten, samengewerkt kan worden? Daarnaast haalde Sapoen aan dat de HVB alleen maar voordeel kan opleveren voor de NDP. Soms is het goed om niet alleen te luisteren naar datgene wat men zegt, de ware bedoeling ervan te achterhalen kan ook van groot belang zijn. De NDP weet al een tijdje dat zij niet hetzelfde aantal zetels zal halen bij de eerstvolgende verkiezingen, maar om toch in het machtscentrum te kunnen blijven, moeten er mogelijkheden gecreëerd worden om voldoende zetels te behalen. Dit doet ze bijvoorbeeld door het creëren van kleine politieke partijen, die zogenaamd niet gelieerd zijn aan de NDP, maar wel ondersteund worden door deze grote partij. Het kan zijn dat de HVB er een van is, daarom moet het volk van Suriname op weg naar de verkiezingen, kritisch staan tegenover nieuwe partijen die plotseling geformeerd worden. Als de NDP niet in haar eentje kan komen aan de nodige zetels, zal zij andere wegen bewandelen en een daarvan is het ondersteunen van kleine partijen die eigenlijk bestuurd worden door NDP’ers, om zo samen met ze te kunnen werken na de verkiezingen.