‘Stijging criminaliteit door beleid regering’

De toename van de criminaliteit is volgens VHP-parlementariër Riad Nurmohamed toe te schrijven aan het beleid van de huidige regering. De parlementariër die sinds vorig jaar meerdere malen het slachtoffer is geworden van een inbraak in zijn woning, is van mening dat de regering Bouterse niets doet om de criminaliteit in te dammen. Volgens Nurmohamed is het uitblijven van adequate maatregelen juist een stimulatie voor criminele handelingen. Hij verwijst naar de periode toen Chan Santokhi minister van Justitie en Politie was. Het assembleelid zegt dat de criminaliteit toen ook hoog was, maar Santokhi wist deze met man en macht in te dammen. “Om criminele handelingen terug te dringen, moet er ook werkgelegenheid gecreëerd worden, dat heeft de toenmalige regering ook gedaan”, haalt hij aan. In tegenstelling tot de voorloper van de regering Bouterse, is het volgens Nurmohamed duidelijk dat deze regering niet zorgt voor werkgelegenheid. Dit heeft tot gevolg dat veel jongeren in de criminaliteit belanden.

Het assembleelid zegt dat er nu in haast elk gebied een toename merkbaar is van huisinbraken. Niet alleen de criminaliteit is toegenomen, Nurmohamed is van mening dat het beleid van deze regering ook  effect heeft op de sociale situatie.

Kinderprostitutie en kinderhandel zijn enorm toegenomen volgens hem. Hij zegt dat de kinderprostitutie in zijn woonomgeving, schrikbarend is toegenomen de afgelopen periode. Het gaat volgens hem voornamelijk om jonge meisjes die worden geronseld om dit soort werk te doen.

Nurmohamed gelooft niet dat de criminaliteit zal afnemen, gezien de regering geen enkele maatregel treft om een eind te maken aan de criminele activiteiten. Hij zegt dat hij niet de indruk heeft dat de inbraken thuis bij hem een intimidatiepoging zijn van de regering, echter gelooft hij wel dat de criminaliteit gevoed wordt door de regering. Volgens hem zit de regering vol met mensen die zich bezighouden met deze soort zaken. Ook is hij van mening dat er politici zijn die anderen bedreigen, dit gebeurt volgens hem door bijvoorbeeld het muteren van leerkrachten, maar ook door mensen te sturen om anderen bang te maken. “Jongeren geloven dan dat ze niet hoeven te werken en lopen in de voetsporen van deze politici”, benadrukt Nurmohamed.

Hij benadrukt dat de regering geen middelen vrijmaakt voor het ministerie van Justitie en Politie. “Er is al zo lang geen minister voor dit werkgebied. Ook zien we dagelijks dat mensen slachtoffer worden van berovingen of mishandelingen, toch vertikt de regering het om het volk via de media of het parlement op de hoogte te brengen van de ernst van de zaak”, geeft Nurmohamed aan.

De VHP’er is vastberaden om samen met zijn partijgenoten de regering continu op te roepen om het criminaliteitsvraagstuk serieus aan te pakken, want volgens hem heeft een ieder daar baat bij.

-door Richelle Mac-Nack-

 

More
articles