Minister Dodson steeds ongeloofwaardiger

VHP-parlementariër Mahinder Jogi vindt dat het hoog tijd wordt dat minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), open en eerlijk naar het volk toe is. De minister zegt volgens hem veel dingen die uiteindelijk anders blijken, ook houdt hij zich niet aan zijn woord. Jogi zegt tal van klachten te hebben ontvangen van burgers die last ondervinden van de skalians die nog steeds opereren op het stuwmeer, terwijl de minister had aangegeven dat alle skalians verwijderd zouden worden. Het hele gebied zou verboden terrein worden voor de skalians, vanwege de schade die zij achterlaten. Hoewel de skalians geen kwik gebruiken, worden het milieu en de dammen vernietigd en ook het water in de kreken wordt ernstig vervuild, iets waar de omliggende dorpen  veel last van hebben. Jogi is van mening dat als skalians verboden zijn op het stuwmeer, er ook gecontroleerd moet worden of men zich aan dit verbod houdt.

Jogi vindt dat de minister vanaf zijn aantreden, niet alleen toezeggingen doet over de skalians, maar ook over de Alcoa-kwestie. Zo zou de minister de namen van alle concessionarissen bekendmaken. “Als het parlement naar de namen vraagt, wordt beloofd dat die bij de eerstvolgende vergadering gepubliceerd worden, maar wanneer die dag aanbreekt, laat het ministerie niets meer van zich horen”, zegt hij.

Jogi vindt dat de minister eerlijk moet zeggen welk beleid hij nu eigenlijk voert; is dat zijn eigen beleid of bepalen anderen dit voor hem. “Dit is niet goed voor het imago van het land. De regering heeft nauwelijks een imago”, aldus Jogi. De minister heeft oriëntatiebezoeken gebracht aan het stuwmeer, dus hij is volgens Jogi op de hoogte van de situatie.

-door Kimberley Fräser-