Yellow Birds U-19 basketbalkampioen

 

Yellow Birds is zondag kam-pioen geworden in de jongens U-19 klasse van de Surinaamse Basket-bal Associatie (SBA). In de derde beslissende game werd SCVU andermaal geklopt.

 

Yellow Birds is zondag kampioen geworden in de jongens U-19 klasse van de Surinaamse Basketbal Associatie (SBA). De ploeg uit de Johan Bodegravenlaan wees SCVU in de beslissende game 3 van de best-of-three finaleserie met 67-66 terug. Yellow Birds koesterde bij de rust een 38-33 voorsprong. Isaiah Emanuels leidde de ploeg uit Het Nest met 26 punten, terwijl Serdinio Rozewijn 22 punten scoorde voor SCVU.
SCVU had de tweede wedstrijd op donderdag 3 augustus met 71-67 gewonnen en daarmee de seriestand op 1-1 gebracht. Yellow Birds had namelijk op dinsdag 1 augustus een 1-0 voorsprong genomen door game 1 met 87-52 op te eisen.
De Arend eindigde op de derde plaats, terwijl Oase vierde werd. In de halve finale hadden zij van respectievelijk Yellow Birds en SCVU verloren.
In de mannen hoofdklasse namen Yellow Birds en De Schakel zondag bij de start van de play-offs elk een 1-0 voorsprong in de halve finale.
Yellow Birds klopte De Arend met 76-74 (rusttsand 43-34). Yamill Wip werd met 20 punten de topscorer bij Yellow Birds. Bij De Arend was dat Emile La Rose met eveneens 20 punten.
De Schakel bezorgde titelverdediger SCVU zijn eerste nederlaag van het seizoen.. Het werd 61-54 na een ruststand van 29-19. Gideon Wielingen en Jamal Henar namen bij De Schakel elk 12 punten voor hun rekening. Sergio Panka leidde SCVU ook met 12 punten.
Game 2 in beide series wordt vanavond gespeeld.