‘Verhoging bustarieven triest en ondoordacht’

Onlangs zijn de bustarieven voor de particuliere lijnbussen verhoogd. Dinesh Parag, jeugdparlementariër van Wanica, noemt de verhoging van de bustarieven triest en vindt dat dit een ondoordachte beslissing van de overheid is.

Parag zegt dat het lijkt alsof de overheid de toekomst van de jongeren bewust wil verpesten, omdat heel veel studenten gebruik maken van de particuliere lijnbussen om naar school te gaan. “Het tarief per stadsrit voor de PL-route is SRD 2,45. Dat wordt bijna SRD 5 per dag wat uitgegeven wordt aan vervoer per student. Daarnaast zijn er studenten die met twee bussen naar school moeten. Per dag moeten ze bijna SRD 10 uitgeven aan transport, wat uitgerekend op meer dan SRD 100 per maand komt”, legt Parag uit.

Dinesh Parag (l), jeugdparlementariër van Wanica, noemt de verhoging van de bustarieven triest en vindt dat dit een ondoordachte beslissing van de overheid is.

Hij zegt dat de studenten niet de brede schouders in de samenleving zijn, omdat de meesten niet werkzaam zijn en afhankelijk zijn van hun ouders. Volgens hem zal hierdoor de druk op de ouders groter worden, omdat er niet alleen veel wordt uitgegeven aan busgeld, maar ook voor het kopiëren van lesmateriaal. Parag haalt aan dat dit alles kan resulteren in vroege schoolverlaters en hoopt dat de overheid weer om de tafel gaat zitten om goed te onderhandelen over enkele besluiten die zij de afgelopen periode heeft genomen, vooral de verhoogde bustarieven.

Volgens Parag hebben veel jongeren hun beklag gedaan bij de jeugdparlementariërs, maar die kunnen nog niet formeel functioneren als parlement. Hij zegt dat hij zijn ondersteuning zal geven aan de Samenwerkende Studentenbesturen (SSB), met wie hij nog contact moet opnemen. Ook zegt hij er een voorstander van te zijn dat studenten op vertoon van hun studentenpas een lagere prijs betalen voor een busrit, maar dat hij hierover formeel moet afstemmen met de SSB.

door Priscilla Kia

 

More
articles