Leden Suvobo kiezen zaterdag nieuw bestuur

 

De nu demissionaire Suvobo voorzitter Claudius Straal slaat op de bank nauwlettend de verrichtingen gade van de volleybalsters van Condor 1 en Condor 2. Leden van de Suvobo kiezen zaterdag 20 mei een nieuw bestuur.
De leden van de Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) zullen op zaterdag 20 mei (morgen) een nieuw bestuur kiezen. De bond meldt dat rond 20.00 uur ‘s avonds in de zaal van Lyceum I de belangrijke algemene ledenvergadering zal plaatsvinden, waarop Suvobo lidverenigingen zullen beslissen wie voor de rest van het seizoen 2017 leiding mag geven aan de bond. Twee groepen hebben zich aangemeld. Een groep onder leiding van Sherwin Valies en een andere groep onder leiding van Verdy Getrouw, die zelf ook als coach verbonden is aan één van de teams. Het oude bestuur onder leiding van Claudius Straal heeft zich niet herkiesbaar gesteld en wil anderen de kans geven de volleybalsport naar grotere hoogten te trekken. Onder het bestuur Straal is de competitie 2017 in alle klassen opgestart en zijn alleen de play offs in de mannen en dames Hoofdklasse afgewerkt.
De dames van Condor veroverden voor de zesde keer op rij het kampioenschap, terwijl bij de heren het team van Yelyco voor de zevende maal op rij de kampioenscup werd opgeëist. In beide kampioensfinales werd het een clean sweep. Het demissionaire bestuur Straal heeft de leiding van de competitie overgedragen, waardoor het resterende deel van de Suvobo-competitie nu normaal voortgang vindt. De kandidatenlijst van Verdy Getrouw die is ingediend, bestaat verder uit:Jolanda Arron, Meliora Alexander, Clarence Tokromo, Peggyta Bruinhart, Omar Peiler en Sergio Valdes Diaz. De lijst die wordt aangevoerd door Sherwin Valies kent nog de kandidaten: Eliezer Pross, Claudine Crawford, Chantal Karsters en Lloyd Sedoc. Eén van deze twee zal vanaf zaterdag de scepter bij de Suvobo moeten overnemen.(DRP)