Etnel stelt Bouterse aansprakelijk voor achteruitgang Suriname

Tijdens de viering van de Dag van de Revolutie, gaf André Misiekaba, fractieleider van de NDP, aan dat Suriname momenteel in goede handen is en riep de president op om op te treden tegen mensen die het systeem in de war proberen te brengen. Patricia Etnel, NPS-parlementariër, zegt daarentegen dat de president de hoofdverantwoordelijke is voor de achteruitgang van het land. “Misiekaba praat alles goed, terwijl hij de regering juist zou moeten wijzen op het wanbeleid dat ze voert”, zegt Etnel.

Volgens de parlementariër mag er niet gezegd worden wat de regering fout doet. “Alles wordt geaccepteerd en goed gepraat, daarom probeert Misiekaba het volk monddood te maken door de president op te roepen om op te treden tegen mensen die het systeem in de war brengen. Ze willen terug naar 1980”, zegt Etnel.

Ze geeft verder aan dat het volk niet heeft gevraagd om een hoge koers, hoge prijzen en armoede. “Het is het beleid van de president dat heeft gezorgd dat alles in het land in de war is. Als er iets is dat aangepakt moet worden, dan is het de president”, aldus Etnel. Zij gaf aan er geloof in te hebben dat het goed komt met Suriname, maar niet met de zittende leiders. Volgens haar is er geen vertrouwen meer in deze regering, die het land te gronde richt. Etnel zegt dat het nu tijd is voor jonge leiders met dynamiek en geen zakkenvullers die zich zullen verrijken ten koste van de armen.

More
articles