Eerste Surinaamse Atletiek lecturer doceert in internationale IAAF training

Raymond Gilson met enkele pupillen in het André Kamperveen Stadion. Surinames enige gecertificeerde Level I IAAF Lecturer is momenteel in Guyana waar hij een atletiektraining verzorgd. (Foto: SAB)

De heer Raymond Gilson vertoeft momenteel in Guyana waar hij samen met de heer Oscar Gadea ( Uruguay)  een IAAF level I atletiek training verzorgd.
De IAAF heeft vorig jaar wederom haar structuur gewijzigd met betrekking tot de opleiding van de verschillende levels van atletiek trainers.
Raymond Gilson, de enige gecertificeerde Level I IAAF Lecturer, heeft in november vorig jaar deelgenomen aan een training waarbij alle lecturers verplicht waren te participeren. Deze upgrade heeft hij met goed gevolg afgelegd en is daardoor ook gekwalificeerd om de nieuwe stijl te doceren.
Op Guyana na hebben alle Zuid Amerikaanse landen hun eigen lecturers Level I nieuwe stijl. Daarom is Gilson nu ter plekke om samen met Oscar Gadea de Guyanezen op te leiden.
Volgens Gilson is er een duidelijke verandering in de opleiding. In het oud systeem hadden de cursisten alleen aan het eind praktijk examen waarop ze beoordeeld werden.
Nu is reeds bij elke lesdag een deel praktijk waarop ze beoordeeld worden zodat ze onder begeleiding kunnen oefenen in het verzorgen van trainingen. Veel intensiever maar meer resultaat gericht.
In 2015 heeft dit zelfde duo ook in Suriname een IAAF level I verzorgd, zij het oude stijl. Deze coaches zullen binnen kort ook een upgrade krijgen.

More
articles