Edward Belfort: ‘Bouterse heeft een puinhoop van het land gemaakt’

Abop-parlementariër Edward Belfort begrijpt de gedachte achter de protestmanifestatie van maandag 3 oktober aanstaande helemaal. Belfort is van mening dat het staatshoofd een puinhoop van het land heeft gemaakt. “Dit zijn niet mijn woorden. Hij heeft het zelfs aangegeven dat we er een rommel van gemaakt hebben. Daarbij doelend op de regering en anderen. Kijk maar naar de winkels die sluiten en de prijzen die blijven stijgen.

Belfort die de eerdere protestmanifestatie van de vakbeweging ondersteunde, is er nog niet zeker van of hij zelf deze manifestatie zal ondersteunen, maar hij zegt wel  dat Abop er open voor staat. Belfort benadrukt dat een dergelijk protest noodzakelijk is omdat het in het land onder deze omstandigheden met Bouterse als president nooit goed komt. “Deze president heeft het land tot drie keer toe bewezen, dat het goed fout kan gaan als gevolg van het beleid dat gevoerd wordt. Men moet niet vergeten, dat het de ex-president Ronald Venetiaan is die Suriname uit de economische en financiële ellende had gehaald. Hij had ook een André Telting naast zich en ook was er een voldoende gouddekking voor onze munt. Waar is alles nu?”

Als men volgens de parlementariër de zaken nuchter bekijkt, was er toen onder Venetiaan een volle staatskas, maar dat is nu niet het geval. “Men moet geld lenen en er is ook flink sprake van een devaluatie van de Surinaamse munt. De koers was vorig jaar nog US-dollar 1 voor SRD 3,35, maar nu is die met meer dan 100 procent verhoogd. De koers kan ook niet dalen, omdat er geen deviezen zijn. “Het land valt uiteen. Ondernemers staan thans ook op het punt een aantal arbeiders af te vloeien, omdat er geen zicht op verbetering is.”

More
articles