Wist je dit al…?

• De bekende Surinaams-Nederlandse DJ Dyna wordt vader! Zijn vriendin is momenteel drie maanden in verwachting van hun eerste kindje. Ook leuk om te weten is dat de 31-jarige DJ, die officieel Vishaal Lachman heet, een langdurige samenwerking is aangegaam met major label Sony Music Entertainment Nederland.

• Nisha Madaran is in oktober en november in Nederland voor optredens. Een optreden van de toer is al bekend. Het gaat om het Divali festival op 29 oktober in de stad Almere.

• De rapper Donny Blaze vertrekt voor langere tijd naar Nederland en zal volgend jaar terugkeren.

• De bekende Jamaicaanse reggaezanger Jah Cure heeft een song opgenomen met de Amerikaanse R – B zangeres Mya. Het nummer heet Only You. Mya heeft in het verleden ook een nummer (de remix van Girls Dem Sugar) met Beenieman vertolkt.

• De Super Saamaka rapper Scrappy W, die momenteel meer in Nederland is dan in Suriname, komt in oktober even thuis voor drie optredens. Het gaat om de de Banamba Riddim Party op 1 oktober op Paranam. Daarna is Scrappy op 8 oktober met dezelfde party in Kourou, Frans-Guyana. De dag erna op 9 oktober treedt hij in Brownsweg op. Scrappy keert 10 oktober terug naar Nederland.

• De zanger en rapper Jonna Fraser brengt op 14 oktober een nieuwe EP ‘Blessed’ op de muziekmarkt. Een voorproef op de EP is de single ‘5 shows’.

• Het huis en perceel van de top zanger Bryan B stond op 20 september op de veiling. Wie de nieuwe eigenaar is, is ons niet be-kend. Wel bekend is, is dat het huis van de zanger aan de Gijsbert Dijlsteelstraat op Flora staat.

• SFB-rapper Frenna heeft een nieuwe song gelanceerd. Het nummer heet ‘My Love’ en is een samenwerking met Jonna Fraser en Emms. ‘My Love’ is de eerste single van Frenna’s nieuwe album: ‘Geen Oog Dichtgedaan’.