Natalie La Rose verrast over zoveel talent in Suriname

De 27-jarige Nederlandse zangeres met Surinaamse roots, Natalie La Rose, is zeer verrast over de talentvolle jonge dansers en zangers, die ze is tegengekomen tijdens haar vierdaagse bezoek aan Suriname. Dit in verband met de zeventigste jaardag van haar oma. Rivelino Ligeon van dansschool Be Your Own Hero was hiervan op de hoogte en greep zijn kans door via de vader van La Rose een meet&greet te organiseren, zodat ook Surinaamse dansers wat van La Rose konden leren. “Ik ben verrast over al het talent dat hier rondloopt. Als ze carrière kunnen maken, moeten ze gewoon ervoor gaan en niet stoppen.” Een tip die ze meegeeft, is om niet bang te zijn om risico’s te nemen. “Het gaat met vallen en opstaan.” La Rose heeft ook veel moeten doorstaan om te komen waar ze nu is en het heeft haar zeker tien jaar geduurd, voordat ze haar eigen nummer op de radio kon horen. La Rose gaf een motiverende speech, waarin zij de jongeren aanmoedigde om te blijven doen waar ze goed in zijn, ongeacht waar ze vandaan komen. Ze vertelt, dat het niet altijd gemakkelijk zal gaan. “Kies dan een andere weg”, adviseert ze. Wat zo opmerkelijk voor haar was, is de persoonlijkheid die de dansers tonen en de durf die ze uitstralen. “Dat is heel belangrijk, dat is je visitekaartje. Je karakter, hoe je overkomt bij mensen”, aldus de zangeres.

De meet&greet met bijbehorende dansworkshop en zangoptreden door Dominique Ravenberg vond plaats op dinsdag 5 januari in On Stage voor een geselecteerd publiek, waaronder de dansers van de Myztikals, Be Your Own Hero en Jill Chen Poun Joe. Aan de korte workshop mocht ook het overig publiek participeren. La Rose is ongetwijfeld een grote favoriet, met name onder de jongeren. Dat bleek door het gejuich vanaf het moment dat ze het podium opliep. Iedereen zong ook mee toen haar hit ‘Somebody’, die ze heeft opgenomen met de Amerikaanse zanger Jeremih, door de deejay werd afgedraaid. Tijdens de workshop heeft La Rose de choreografie die ze haar video clip en tijdens live optredens uitvoert, aan de jongeren geleerd. “Ze waren dus mijn dansers voor een moment”, grapte La Rose. Bij de zangeres ging het meer om het fun hebben met de jongeren.

Natalie heeft zang en dans gestudeerd in Amsterdam, Nederland, en heeft een contract bij het platenlabel van de bekende Amerikaanse rapper Flo Rida, de International Music Group. La Rose vindt het belangrijk om te kijken naar degenen die jouw inspireren. Daaraan heeft ze volgens haar ook haar succes te danken. Ze keek op naar artiesten als Beyonce, Michael Jackson, Janet Jackson, Chris Brown en Whitney Housten. “Ik bestudeerde de artiesten en wilde weten wat zij hebben gestudeerd en gedaan om carrière te maken.” Dit advies geeft ze ook aan de overige jonge talenten die ook willen doorbreken. “Het is belangrijk om naar iemand op te kijken, zodat je weet dat je ergens naar kan streven”, aldus de gedreven La Rose.

door Kimberley Fräser

More
articles