DNA lanceert app voor betere communicatie met volk

In het kader van het traject om het parlement te versterken, verstrekt het college steeds meer informatie aan de samenleving. Om dichter bij dit doel te komen, werd vandaag in De Nationale Assemblee de DNA-app officieel gelanceerd door assembleevoorzitter, Jennifer Geerlings-Simons.

De app bevat onder andere nieuws vanuit DNA, het werk- en vergaderschema, de onderwerpen in behandeling, wetten en andere documenten en activiteiten van leden. Geerlings-Simons gaf aan dat het parlement de vertegenwoordiging van het volk is. Burgers moeten daarom op de hoogte zijn van wat er in het parlement gebeurt. De app zal het ook gemakkelijker maken voor parlementariërs om initiatiefwetten in te dienen.

DNA heeft momenteel ook een televisiekanaal en een website, maar niet een ieder heeft een computer. “Gezien bijna iedereen een smartphone heeft, heeft DNA besloten om door gebruik te maken van de technologie, het volk via een app te berichten over de gang van zaken”, vertelde de voorzitter. Zij gaf aan dat het bijzondere van deze app is dat burgers hiermee zelf kunnen bepalen waarin zij geïnteresseerd zijn, zodat de burger alleen berichten daarover toegestuurd krijgt.

De app zal zich tot december in een pilot fase bevinden en is voorlopig alleen voor Android-gebruikers beschikbaar. Na december zal er een evaluatie plaatsvinden, waarna men zal besluiten hoe de dienst te verbeteren. Suggesties vanuit de gemeenschap voor verbetering zijn welkom. De assemblee zal in de toekomst samen met de afdeling Voorlichting, die bezig is met een project om wetten toegankelijker te maken voor het publiek, wetten samenvatten in een korte inhoudelijke uitleg die via deapp geraadpleegd kan worden.

door Priscilla Kia

 

More
articles