Standhouders van Openbare Markt Nickerie vragen dc bermverkopers te verwijderen

Standhouders van de Openbare Markt Nickerie hebben een petitie ingediend bij districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan, waarin zij hun bezorgdheid uiten over het grote aantal groenteverkopers dat producten verkoopt op de bermen langs de openbare wegen in Nieuwe Nickerie. De standhouders stellen dat hierdoor de markt minder wordt bezocht door klanten, waardoor zij blijven zitten met hun producten.

In de petitie die is ondertekend door meer dan 130 marktventers, stellen de standhouders dat er overall kleine markten komen, terwijl het district over een centrale markt beschikt. De standhouders zeggen dat zij begrijpen dat tijdens de covid-periode sommige marktventers de mogelijkheid hadden gekregen om hun kooopwaar langs de straat aan de man te brengen, doch de covid-periode is reeds lang voorbij. De standhouders verzoeken de burgermoeder om deze groep zo snel als mogelijk – voor september – weer onder de markt te brengen. “Anders gaan wij standhouders ook één voor één op de bermen en voor de winkels verkopen”, aldus de standhouders.

De standhouders geven aan, dat zij ook hebben begrepen dat aan bijna elke venter die momenteel op de bermen verkoopt, een vergunning is verleend. De dc ontvangt ook een bijdrage, vandaar dat de venters volgens de standhouders, niet worden aangepakt. Aan de burgermoeder wordt het verzoek gedaan de groenteverkopers alsnog van de bermen te verwijderen en indien zij de markt niet als oplossing zien, wordt gevraagd deze groenteverkopers in andere ressorten te plaatsen, zodat de standhouders binnen een straal van 3 km, geen last van ze ondervinden. Indien er voor september geen oplossing in zicht is, zullen er volgens de standhouders, nog veel meer groenteverkopers in Nieuw Nickerie op de bermen hun producten verkopen. ‘’Dit betekent dat tot sluiting van de Openbare Markt kan worden overgegaan’’, aldus de standhouders. Na de petitie in ontvangt te hebben genomen, hield Gobardhan de standhouders voor dat zij het probleem samen met haar staf zal bespreken. Gobardhan hoopt nog voor het verstrijken van het in de petitie opgenomen ultimatum, tot een oplossing te komen. Wat betreft het verstrekken van vergunningen aan de bermverkopers en het ontvangen van gelden daarvoor, stelde Gobardhan dat dit niet op waarheid berust en dat de standhouders zaken eerst goed dienen te verifiëren.

More
articles