BAL, MAN EN KNIESCHIJVEN

De oproep tot discussie op de inhoud is een bekend refrein vlak voor verkiezingstijd. Spelers zoals Telgt (SPA), Nibte (PRO) en zelfs de president (VHP) roepen op hun eigen manier op om op de bal te spelen en niet op de man.

En op het eerste gezicht klinkt een verkiezing over visie, plannen en track record, als de volgende fase in onze politieke volwassenheid. Er gaat echter meer schuil achter en er is meer nodig, dan waar onze grensrechters in clubtenue aan willen toegeven.

Neem Duitsland in de periode 1933 – 1939 of het verkiezingsprogramma van de NDP in 2010, reken de plannen door en je hebt inhoud met de hoofdletter ‘I’ en genoeg voorraad over om nog lang van rond te komen. Het eerste risico schuilt in de bewust onderlegde inhoudelijke deelnemers, die geen oprechte interesse voor de inhoud hebben. En juist dat gebrek aan integriteit, is iets dat bij een tackle gevoelige grensrechters, de spelers met kwade bedoelingen makkelijk op voorsprong brengt. Of zoals Goebbels zelf eens zei: de grote grap van democratie is dat het de vijanden ervan alles geeft voor de vernietiging ervan.

Het tweede risico is dat zelfs spelers met de beste bedoelingen een ongelijke wedstrijd spelen als de grensrechters niet toelaten dat naar de man uitgehaald wordt. Spelers die langer meedoen, worden niet gemakkelijk moe of oud. Ze raken beter gefinancierd, beter ondersteund en de inhoud is niet hun inhoud meer. Santokhi die als president kan rekenen op toegang tot Schalkwijk, Achaibersing, deskundigen van Lazard en rapportages met geheime inhoud vanuit veiligheidsdiensten, kan in goede gemoede niet Doen alsof De inhoud ZIJN inhoud is of zelfs die van de VHP.

Het is dus niet spelers tegen spelers meer en als tackle, sliding en elleboog thuis gehouden moeten worden, terwijl spelers het veld betreden op een tractor en met machinegeweren, is het inhoudsgebied geen uiting van gelijkheid of van eerlijkheid. Wanneer een kwaadwillende of een over het paard getilde, het veld betreedt doen de spelers er het beste aan hun tackle te richten op zowel man, bal, knieschijf als grasmat.

 

R.B.

More
articles