VERLATEN PANDEN MOETEN OOK AANGEPAKT WORDEN!

Minister Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken, zegt dat er maatregelen genomen zullen worden tegen eigenaren van verlaten en overwoekerde percelen en gebouwen. Dit initiatief heeft tot doel, het woonklimaat in diverse buurten te verbeteren. Echter, men moet dit initiatief niet beperken tot overwoekerde percelen, omdat ook het aantal verlaten panden is aan het toenemen is. Deze panden leiden niet alleen tot een verblijfplaats voor vele dak- en thuislozen, maar worden ook voor andere, illegale zaken gebruikt. Kijk maar naar het aantal verlaten panden aan de Watermolenstraat, dat wordt omgetoverd door derden tot dobbelplaatsen en ruimtes waar er in de nachtelijke uren, seksuele activiteiten plaatsvinden.

Recentelijk hebben we nog een filmpje gezien van een dak- en thuisloze, die ertoe over was gegaan brand te stichten in een pand. In dit geval was de brandweer er heel snel bij, maar het had ook anders kunnen aflopen. We moeten voorkomen dat bezittingen van derden een last worden voor anderen. Hetzelfde geldt ook voor bomen die door derden worden gehandhaafd en die houtluizen en andersoortige vormen van overlast veroorzaakt. De overheid moet nu eindelijk komen met een duidelijke wetgeving.

Panden die niet meer in gebruik zijn, moeten worden gesloopt! Het komt al te vaak voor, dat de eigenaren zich in het buitenland bevinden en niet terugkeren. Deze personen laten hun vastgoed achter dat groot ongerief voor derden veroorzaakt. De overheid moet overgaan tot het terugvorderen van gronden, vooral als blijkt dat de eigenaren geen gehoor geven aan een oproep vanwege de daartoe bevoegde instantie.

More
articles