DE POLITIEBOND EN POLITIEK

De tactieken van de groep Hellings, Gentle, Atompai en een handvol aanverwanten die een decennium hun onmiskenbare stempel gedrukt hebben op de politiebond, het verenigingswezen, de sport, woningbouw en activisme, waren herkenbaar in de etalage bij de luidruchtige toetreding van Poetini (voorheen Milando) Atompai tot de NPS.

Het stukje populisme en ‘volkscontacten’ dat Rusland altijd heeft moeten outsourcen aan Drenthe, Coblijn, Etnel en Valies, heeft nu de geoliede motor van bijna vijftien jaar aan broederschap en ambities binnengehaald. En de NPS’er die in stabiliteit en Venetianisme het heil zoekt, vraagt zich af waar de partij heen gaat en/of de lessen van Bouva, Hooghart en Drenthes vertrek, vergeten zijn.

Wat maakt Atompai de prijs? Een bul als jurist. Een onmiskenbare afkomst en verwantschap met de binnenlandse gemeenschappen die de partij sedert Olten Van Genderen Senior niet als vanzelfsprekend kan achten. Toegang tot het jongere publiek in de buurten die de NPS voor de NDP en ABOP heeft moeten achterlaten. En, vanuit de groep om hem heen, wapens, beveiliging en inkomsten uit concessies in het achterland.

Een groep eenvoudig begonnen politiefunctionarissen heeft zonder amper halverwege de veertig te bereiken, elite-eenheden weten te leiden en op te leiden, een levensstijl van buitenlandse reizen en woningbouw, luxe voertuigen en duizenden social media volgers op te bouwen. Of het nou via levenspartners, stichtingen of familieleden liep, maar makelaardij, hout- en goudinkomsten, kwamen dichtbij of langs de jonge heren, tot een stroomversnelling. En het social media applaus was luid, voor white parties tijdens Covid-19 met Walther Bouterse en het uitdelen van cash euro’s aan rap-artiesten.

Wat de groep goed begrijpt, is machtspolitiek, patronage en etnische politiekvoering. Het aanbod voor advies en technische ondersteuning naar militairen die een vakbond wilden. De actieve deelname aan de Organic Movement en de orde en discipline die bij die protesten een contrast schetsten met het protest van 17 februari 2023. De lange onderhandeling met de NPS over toetreding.

De vorming bij die tactieken heeft de signatuur van Wijdenbosch en van Alibux. Er bestaat geen twijfel dat de groep een publiek weet te bereiken en mobilisatie en marketing in 2024, online en offline, goed begrijpt. De NPS heeft haar Pa Lems, Pa Mori’s en Piertjes gehad. Maar geen van hen had uitgesproken visioenen korpschef, minister van Justitie of president te worden. De nieuwe groep vertegenwoordigt een evolutie binnen de partij van het type politicus en het type leider, dat men bereid is naar voren te schuiven. Een verbond met de jongens van de politiebond. In een wereld waar niets gratis is.

https://m.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/81406

More
articles