Shell draagt USD 50.000 bij aan Mangrove rehabilitatie- en bewustwordingsproject

Het gebied Weg naar Zee, gelegen ten noorden van onze hoofdstad, heeft over een lengte van 5 km, een oppervlakte van ongeveer 250 ha land verloren, inclusief mangroven en boerderijen.  De aanhoudende zeespiegelstijging oefent een toenemende druk uit op de resterende mangroven en het milieu, inclusief de kustgemeenschappen. Deze ongunstige ontwikkeling in de kustzone van Paramaribo noord wordt aangepakt door het opzetten van sedimentvangeenheden (STU’s) om de inkomende golven te verzachten en sedimentafzetting, mangrovebeplanting en bewustwording te vergroten. In het kader hiervan zijn afgelopen maandag 15 mei de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) en Shell Suriname een gezamenlijk mangrove rehabilitatie – en bewustwordingsproject gestart te Weg naar Zee. Het evenement vond plaats een week voor “World Biodiversity Day/Wereld Biodiversiteits Dag”, waarvan de Verenigde Naties verklaarden dat het op 22 mei zal plaatsvinden, onder het thema “From Agreement to Action: Build Back Diversity/Van Besluiten tot Acties: Diversiteit herbouwen”. Shell heeft USD 50.000 bijgedragen aan het Mangrove rehabilitatie- en bewustwordingsproject. Deze bijdrage zal zorgen voor de aanplant van 2000 mangrove zaailingen, de donatie van een kiosk en mangroveborden en de bouw van een Sediment Trapping Unit.

Professor Naipal van de AdeKUS bevestigde dat “de lancering van het Mangrove-rehabilitatieproject met Shell, aanzienlijk bijdraagt aan het behoud van de kustlijn van het gebied Weg naar Zee, waardoor de duurzame ontwikkeling van dit kwetsbare gebied wordt gewaarborgd.

Andrew Hepburn, Country Chairman Shell Suriname: “Bij Shell is respect voor de natuur een belangrijk onderdeel van onze wereldwijde duurzaamheidsstrategie. Ons doel om de natuur te respecteren richt zich op het beschermen van het milieu en het leveren van een positieve bijdrage aan de biodiversiteit”, aldus Hepburn.  De samenwerking met professor Naipal en de AdeKUS, die zich al vele jaren inzetten voor mangrove rehabilitatie in Suriname, is volgens de Shell topman zo een voorbeeld van de soorten partnerschappen die we vormen in dit belangrijke aspect van duurzaamheid.

More
articles