Toename van dengue in Caribisch gebied

Vier Caribische landen – Cuba, Dominicaanse Republiek, Guadeloupe en Martinique – melden een toename van het aantal gevallen van dengue (knokkelkoorts). De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), heeft de vier landen toegevoegd aan de Watch Level One lijst. Landen die op deze lijst staan, dienen hun inwoners te informeren over het nemen van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen. De CDC bracht vorige maand een actualisatie uit van de Watch Level One lijst, en merkt op dat dengue – een ziekte die door muskieten wordt overgedragen – een voortdurend risico vormt in veel delen van Midden- en Zuid-Amerika, Mexico en het Caribisch gebied. De CDC adviseert bezoekers van risicogebieden zich te beschermen door muggenbeten te vermijden.

Er staan elf landen op de Watch Level One lijst, waarvan er vier Caribisch zijn. Volgens de CDC betekent dit dat deze landen meer dan de gebruikelijke aantallen denguegevallen rapporteren en dat bezoekers van deze landen mogelijk een verhoogd risico lopen.

Een Watch Level One geeft aan dat men de gebruikelijke maatregelen dient te nemen. Volgens de meest recente cijfers van de Pan American Health Organization (PAHO) over gevallen van dengue, ernstige gevallen van dengue en sterfgevallen voor landen en gebieden in Amerika, hebben de onderstaande Caribische landen voor 2023 de volgende aantallen geregistreerd:

Situatie Dominicaanse Republiek

Er waren 870 niet-ernstige gevallen van dengue.

Er zijn 9 ernstige gevallen van dengue.

Er is 1 persoon overleden.

Situatie Guadeloupe

Er waren 910 niet-ernstige gevallen van dengue.

Situatie Martinique

Er waren 914 niet-ernstige gevallen van dengue.

More
articles