Biden: ‘De gevolgen zullen merkbaar zijn bij ondersteuning China aan Rusland’

Sinds de Russische invasie in Oekraïne, heeft China een neutrale houding aangenomen. De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn waarschuwing aan China herhaald, om Rusland niet te hulp te komen in Oekraïne.

Biden verklaarde dat hij China wel niet bedreigt, maar de gevolgen voor het helpen van Rusland, zullen volgens Biden, wel merkbaar zijn. Biden zei dat er naar manieren gekeken wordt om op te treden wanneer sancties die zijn opgelegd door landen tegen Rusland, in een poging om de invasie van Oekraïne te stoppen, worden overtreden.

Volgens Biden brengt de Chinese regering zichzelf in groot gevaar door ondersteuning te verlenen aan Rusland. Zhang Jun, de Chinese ambassadeur bij de Verenigde Naties, erkende dat het conflict tussen Rusland en Oekraïne steeds gespannender wordt, wat tot grote internationale zorgen leidt, en benadrukte dat andere landen de gevolgen van de 30-daagse oorlog niet mogen voelen. “Landen mogen geen simplistische benadering van vriend of vijand volgen en mogen niemand anders dwingen een kant te kiezen”, aldus Jun.

 

More
articles