Waarschuwingen van Harish Monorath, parlementariër van Nieuw Suriname (NS), aan het adres van partijvoorzitter John Nasibdhar, hebben niet mogen baten. Nasibdhar heeft vandaag met de ondertekening van een samenwerkingsakkoord met De Nieuwe Leeuw (DNL) en de Democratische Unie Suriname (DUS), de partij meegenomen in de politieke combinatie Mega Front (MF).
Nasibdhar zegt dat hij voorzitter van de organisatie is, en dat hij samen met de rest van het dagelijks bestuur, de partij in en buiten rechten kan uitdragen. Monorath, die het voorzitterschap van Nasibdhar wilde overnemen, maar vanwege een rechterlijk vonnis een stap terug moest doen, vindt dat zijn tegenhanger evenmin de partij kan meesleuren in een combinatie. Volgens hem, zou de rechter Nasibdhar wel als voorzitter van de organisatie hebben gehandhaafd, maar met de uitdrukkelijke instructie dat hij bestuursverkiezingen moet organiseren. Nasibdhar heeft dat tot nu toe nagelaten. Monorath heeft onlangs gedreigd met een nieuwe rechtszaak als Nasibdhar te ver zou gaan. Volgens zijn inzichten, kan Nasibdhar de partij niet eens, zonder meer, meenemen naar de verkiezingen. En als het Onafhankelijk Kies Bureau (OKB) toestemming daartoe zou geven, dan zou ook dat fout zijn. Het hele MF zou, volgens Monorath, zelfs illegaal zijn, als het NS opneemt op basis van een akkoord met Nasibdhar. Nasibdhar zegt dat hij geen behoefte heeft aan een eventuele medewerking van Manorath om de administratieve zaken van de partij op orde te brengen, om feilloos deel te kunnen nemen aan de verkiezing. De twee staan lijnrecht tegenover elkaar. Net als bij de ondertekening van de intentieverklaring begin deze maand, was Nasibdhar duidelijk geïrriteerd toen journalisten hem vragen stelden over de spanningen binnen de partij.
Het MF is vandaag in het partijcentrum van DNL geproclameerd. De naam is officieel bekendgemaakt en het combinatiesymbool is onthuld en toegelicht aan de pers. Aanwezige journalisten hebben ook een brochure ontvangen met daarin een samenvatting van het MF-verkiezingsprogramma: ‘Waar staan wij voor? 2015 – 2010’. Daarin zijn de gemeenschappelijk speerpunten van de deelnemende partijen opgesomd.