Eco Torarica nu volwaardig hotel

Eco Resort maakt ruim 21 jaar deel uit van Torarica Holding N.V. en heeft in die periode sterke veranderingen ondergaan, waarbij het niet meer opereert als een ‘Inn’, maar als een volwaardig hotel. Dit is merkbaar aan de gerenoveerde kamers, het restaurant, dat zelfstandig opereert en het eigen zwembad. Vandaag vond de launch plaats van de nieuwe naam: Eco Torarica. Eco Ressort heet sinds kort Eco Torarica en behoort samen met Torarica Hotel & Casino en het Royal Torarica Hotel, tot Torarica Holding N.V.. Gerald Wong. hotelmanager van Eco Torarica, zegt dat het hotel, dat 122 kamers telt, nu op een hotelbezetting zit van 88 procent. Eco Resort heeft altijd een bezetting gekend die lag tussen de 80 en 90 procent, in sommige jaren lag de bezetting zelfs boven de 90 procent.
Voorheen moesten de gasten naar Torarica Hotel voor het ontbijt en mochten daar gebruik maken van bepaalde faciliteiten, zoals het zwembad. Bij de transformatie is er aandacht besteed aan de verbouwing en het creëren van een nieuwe look in de kamers, een design dat veel meer aansluit op hun identiteit als hotel, met een eigen keuken en verbouwde terrassen.
Ook de tuin is nu aangelegd met nieuwe paden en een eigen zwembad en pool deck. Verder zijn er twee liften in beide gebouwen geplaatst. In de afgelopen jaren is er ook gewerkt aan een eigen herkenbare stijl die door het hele hotel doorgevoerd is, van de kamers tot de tuin.
Eco heeft in zijn beleid ook het ‘going green’ aspect opgenomen, waarbij het hotel zoveel als mogelijk een milieuvriendelijke omgeving probeert te creëren voor de gasten en tevens ecologisch verantwoorde beslissingen nastreeft. Dave Boucke, general manager van Torarica Holding, gaf aan dat de prijzen tot stand komen door middel van vraag en aanbod. De prijs bij Eco ligt ten opzichte van de drie hotels, relatief laag. Het kan gebeuren dat in bepaalde periodes met een hoge vraag, Eco wat duurder is dan de twee andere hotels. “Ook zit er een prijskaartje bij ‘going green’. We merken in de wereld dat men bereid is een bepaalde prijs te betalen voor het stukje going green”, aldus Boucke.
De planning op korte en middellange termijn: het gebruik van zonnepanelen, milieuvriendelijke materialen bij verbouwingen en of vervangingsinvesteringen, opvangen en gebruiken van regenwater, opzetten van een eigen moestuin, gerechten voorbereiden met biologische en lokaal geteelde groenten en kruiden en het implementeren van de Green Key.

 

-door Kimberley Fräser-

More
articles