Tactisch sterk imponerend PVV verslaat Botopasi

Het team van de Politie Voetbal Vereniging (PVV) heeft gisteravond in het Dr.Ir.Franklin Essed Stadion bij de voortzetting van de competitie in de SVB Eerste Divisie, Botopasi volkomen overrompeld. Met tactisch goed opgebouwde aanvallen schiep PVV zich heel goede scoringskansen, die voor bijkans 90 procent werden benut.

Het resultaat loog er dan ook niet om: 5-3, toonde het scorebord toen arbiter Ramon Louisville affloot.

De arbiter moest maar liefst acht keer de fluit aan de mond brengen om een doelpunt te bevestigen. De eerste keer was dat in de 31ste minuut toen Roche Pakoen een heel goed opgezettte tegenaanval van PVV strak plaatste langs de Botopasie-goalie, na goed voorbereidend werk van Donovan Dieko, die de bal veroverde bij een verkeerde pass van de Botopasi-verdediging. 1-0. Nauwelijks twee minuten na de pauze werd Nasario Doesburg op rechts weggestuurd door Vitorino Pinas, die later weer aan de basis zou staan van nog twee doelpunten van PVV. Doesburg versnelde en tekende met een schot laag over de grond aan voor de 2-0.

Tien minuten later was het weer raak toen Doesburg met een goedgemikte schuiver wederom een prachtige aanvalscombinatie van het politievoetbalteam afrondde: 3-0. Trainer Arnold Burleson greep naar zijn wissels, wat in de 57ste minuut zou leiden tot reducering van de achterstand naar 1-3, door invaller Ricardo Vonkel. Botopasi leek wakker geschud, maar het tactisch overwicht van PVV kwam wederom tot uiting toen coach Raymond Jopoi invaller Virgill Najoe, na een succesvolle one-on-one duel met de laatste verdediger van Botopasi, met een schuiver de score zag tillen naar 4-1 in de 73ste minuut. Najoe zou vijf minuten later er zelfs 5-1 van maken, na een sublieme combinatie met Pinas en Pakoen.

De verdediging van Botopasi had duidelijk geen antwoord op dit spel van PVV, maar de aanval counterde terug en invaller Evani Esperance reduceerde in de 88ste minuut naar 2-5, kort nadat arbiter Louisville een ingekopte doelpunt van Botopasi op aangeven van zijn assistent had afgekeurd wegens buitenspel. Vonkel kon ver in blessuretijd nog met een sublieme vrije trap de achterstand reduceren naar 3-5, maar verder dan deze score kwam het niet.

Eindstand 5-3. Door de zege is PVV op ge-lijk aantal punten komen te staan met zesde plaatsbezetter Leo Victor, die 16 punten heeft uit evenveel wedstrijden als PVV, maar een beter doelsaldo heeft.