Bigi Boi keert terug in de ring

Zwaargewicht thaibokser Jairzinho ‘Bigi Boi’ Rozenstruik maakt deze maand zijn rentree in de ring. Hij keert terug uit Nederland en komt op zondag 20 december uit in de Anthony Nesty Sporthal tijdens het vechtevenement ‘Bloed, Zweet & Tranen’ van de vechtorganisatie Fighting with the Stars. Zijn tegenstander is de boomlange Nederlander Colin George, die tot de top 8 van ’s werelds beste vechters wordt gerekend. Johan Mahadewsing, promotor en manager van Fighting with the Stars, zegt tegenover De West dat beide vechters meer dan 100 kilogram wegen en dat het er echt zwaar aan toe kan gaan in de ring. De Nederlander heeft wel een lengtevoordeel, Bigi Boi zal het vooral moeten hebben van zijn spiermassa en stootkracht.

“Jairzinho is in topvorm en hij staat er klaar voor. We krijgen een Bigi Boi, die een veel sterkere en slimmere thaibokser  is dan de kanjer die we hebben gekend”, aldus vechttrainer Vincent Dapp in wiens vechtclub The Gym, Bigi Boi zijn eerst jabs en lowkicks leerde.

Fighting with the Stars had de deelname van de troef het liefst iets langer geheim gehouden, maar het verhaal ging al als een lopend vuurtje. Zowel in Nederland als in Suriname maken vechters boven de 90 kilogram hun borst nat, want Bigi Boi zou wel eens het thema van het evenement kunnen waarmaken: ‘Bloed, Zweet & Tranen’. Het management van Fighting with the Stars heeft ook al tegenover De West bevestigd dat Bigi Boi op 20 december in actie komt. Volgens de promotor verlopen de voorbereidingen vlot. De organisatie onderkent dat de Surinaamse vechtersbaas een echter publiekstrekker is, maar voegt eraan toe dat er meerdere toppers van de partij zullen zijn, en dat het naar het schijnt een spannende avond wordt.

Maar ondertussen is de reus die bekend is om zijn harde klappen en talrijke knock-outs, meer dan een jaar niet in actie gekomen. In aanloop naar de partij zal hij om scherp te blijven, trainen in The Gym aan de Concordialaan.

Bigi Boi won vorig jaar nog op knallende wijze een paar toppartijen voordat hij in de tweede helft van het jaar bij aankomst in Nederland werd gearresteerd op Schiphol. Een Noord-Hollandse rechtbank veroordeelde hem eind 2014 tot 32 maanden cel, met aftrek van de tijd die hij in voorarrest had doorgebracht, omdat hij meer zou weten achter een poging tot smokkel van drugs met een groep mannen uit Suriname naar Nederland.

Dapp betreurt dat een talent van dit kaliber een stap moest terugdoen, juist terwijl hij nog stijgende was in zijn carrière. Hij vindt het erg wat er gebeurd is, maar hoopt niet dat het publiek, en vooral Bigi’s fans, vasthouden aan het verleden: “Bigi is altijd een voortvarende pupil geweest, hij wil altijd doortrainen als zijn tijd erop zit, hij gaat bij verlies niet bij de pakken neerzitten, en gaat bij winst niet naast zijn schoenen lopen. The Gym is een sportclub en wij zien nog steeds die supervechter in hem. Hij is welkom op de club en marcheert hopelijk opnieuw naar een overwinning. We hopen dat hij een eerlijke kans krijgt van het publiek, de pers, van promotors, van iedereen.”

 Colin George
Colin George

More
articles