Hoofdkantoor AWJ in blauw verlicht wegens herdenking oprichting VN

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Jaarlijks op 24 oktober viert de Verenigde Naties (VN) VN-dag (United Nations Day), ter herdenking van de oprichting van de VN in 1945. Op deze dag in 1945 trad het Handvest van de Verenigde Naties officieel in werking. VN-dag wordt wereldwijd gevierd als een dag van internationale samenwerking, vrede en veiligheid.

Continue ReadingHoofdkantoor AWJ in blauw verlicht wegens herdenking oprichting VN

Bloedvoorziening in gevaar door stopzetting levering van reagentia

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het Surinaamse Rode Kruis (SRK) en haar Bloedbank zien zich genoodzaakt de gemeenschap op de hoogte te stellen van een kritieke situatie die dreigt te ontstaan. Door de huidige voorraadproblemen met betrekking tot reagentia zal de Bloedbank al over een week geen testen meer kunnen uitvoeren.

Continue ReadingBloedvoorziening in gevaar door stopzetting levering van reagentia

Scholen in binnenland weer open op 1 november 2024

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Henry Ori, minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, onthulde gisteren tijdens de regeringspersconferentie, dat de scholen in het binnenland van Suriname op 1 november 2024 weer opengaan. Deze heropening heeft vertraging opgelopen door betalingsachterstanden aan vervoerders die verantwoordelijk zijn voor het transport van leerkrachten en leerlingen.

Continue ReadingScholen in binnenland weer open op 1 november 2024

Moody’s: ‘Suriname heeft zwakke instellingen, corruptie en gebrek aan beleid’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Moody’s heeft onlangs in haar kredietbeoordeling van Suriname rekening gehouden met aanzienlijke milieu-, sociale en bestuursrisico’s (ESG). Het rapport wijst op de blootstelling van Suriname aan fysieke klimaatrisico’s, zoals de stijgende zeespiegel en extreme weersomstandigheden, die een bedreiging vormen voor de landbouwproductie en andere economische activiteiten.

Continue ReadingMoody’s: ‘Suriname heeft zwakke instellingen, corruptie en gebrek aan beleid’