Technische voorschriften voor de pluimveesector in Suriname vastgesteld

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) kondigt met trots de vaststelling van drie nieuwe technische voorschriften aan die een belangrijke impuls geven aan de pluimveesector in Suriname. De voorschriften, die binnen zes maanden, per 6 maart 2025, officieel in werking treden, zijn erop gericht om de voedselveiligheid en kwaliteit binnen de sector te versterken en de gezondheid van consumenten te waarborgen. Deze voorschriften zijn vastgesteld op basis van artikel 6 van de Standaardenwet (S.B. 2004 no 121, zoals gewijzigd bij S.B. 2012 no. 42) en bieden een solide wettelijke basis voor de verdere ontwikkeling en professionalisering van de sector.

Continue ReadingTechnische voorschriften voor de pluimveesector in Suriname vastgesteld
Read more about the article Strafzaak tegen verdachte religieuze voorganger
Hamer uit de rechtzaal

Strafzaak tegen verdachte religieuze voorganger

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De geestelijke “pastor” C.L. werd aangeklaagd voor een vermeend zedendelict gepleegd tegen een lid van zijn religieuze congregatie. De kantonrechter hield een hoorzitting op 9 oktober 2024, waar getuigen verklaarden wat ze gezien hadden. Het getuigenverhoor werd echter onvolledig bevonden en de zaak is uitgesteld tot 11 december 2024, wanneer het verhoor zal worden voortgezet.

Continue ReadingStrafzaak tegen verdachte religieuze voorganger

Euro 2,25 miljoen voor marineschip ter bescherming van Surinaamse kust en olievelden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Suriname krijgt binnenkort een nieuw marineschip, geleverd door een Nederlands bedrijf, om de kustlijn en economische zones te beschermen. Minister van Defensie Krishna Mathoera bevestigde dit plan, waarbij het schip, vermoedelijk de RSS Barracuda van de Nederlandse werf Damen, rond de jaarwisseling in Suriname aankomt. Het schip zal zes jaar worden geleased door het Surinaamse Nationaal Leger.

Continue ReadingEuro 2,25 miljoen voor marineschip ter bescherming van Surinaamse kust en olievelden

Guyana en Suriname willen informatie delen over olie- en gassector

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Suriname en Guyana hebben afgesproken om informatie over de olie- en gassector met elkaar te delen, aldus de Guyanese vicepresident Bharrat Jagdeo. Tijdens een persconferentie in Georgetown verklaarde Jagdeo dat deze samenwerking voortkwam uit een recent bezoek van de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Albert Ramdin, samen met andere overheidsfunctionarissen en vertegenwoordigers van Staatsolie.

Continue ReadingGuyana en Suriname willen informatie delen over olie- en gassector

Ruim 13.000 bewoners in Commewijne ontberen nog steeds drinkwater

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Ruim 13.000 bewoners in Commewijne ontberen nog steeds drinkwater. Dit ondanks de komst van het waterproductiecentrum te Liberty in Commewijne in 2021. Gewezen DNA-lid van de PL, Ingrid Karta-Bink, nu lid van de NDP, trekt aan de bel. “Ons was verteld dat wij in Commewijne 500.000 liter drinkwater per uur zouden krijgen. Ruim 33.000 inwoners zouden 1 maal 24 uur water hebben, maar helaas blijkt dit slechts een fata morgana te zijn”, aldus Karta-Bink.

Continue ReadingRuim 13.000 bewoners in Commewijne ontberen nog steeds drinkwater
Read more about the article Somohardjo’s: ‘We hebben vertrouwen in de president’
Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur, gisteren tijdens een persconferentie. (Foto: Regilio Derby)

Somohardjo’s: ‘We hebben vertrouwen in de president’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), heeft zaterdagavond tijdens een spoedvergadering van zijn partijstructuren verduidelijkt dat hij niet zal aarzelen om uit de   coalitie te stappen, als zijn partij niet de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken mag voordragen.

Continue ReadingSomohardjo’s: ‘We hebben vertrouwen in de president’

TotalEnergies kiest Britse leverancier van boorplatforminspecties voor offshore Suriname

ADC Energy, een gespecialiseerde leverancier van boorplatforminspecties uit Aberdeen, heeft een meerjarig contract binnengehaald om maximaal drie offshore booreilanden te selecteren voor het olieproject in Blok 58, voor de kust van Suriname. Dit project wordt geëxploiteerd door TotalEnergies E&P Suriname, een dochteronderneming van het Franse energiebedrijf TotalEnergies.

Continue ReadingTotalEnergies kiest Britse leverancier van boorplatforminspecties voor offshore Suriname

OPTIMALE AFWATERING

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Het aannemingsbedrijf Baitali voert in opdracht van PURP een volledige rehabilitatie en vernieuwing van de Waterkant tussen het Hoekhuis (no.2) en het Waaggebouw uit. Bij deze enorme ingreep hoort ook het optimaliseren van de afwatering van dit deel van de Waterkant. Dat hier grondig wordt ingegrepen is zeker toe te juichen omdat afwatering al decennialang niet goed functioneerde.

Continue ReadingOPTIMALE AFWATERING

DYUMBI?

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Wie in de nachtelijke uren door de Julianastraat rijdt, zou wellicht de indruk krijgen, dat er een dyumbi midden op de straat staat. Maar het betreft geen dyumbi maar een overdreven waarschuwing, dat er op deze plek een zeer diepe kuil in de weg bevindt en je als fietser of bestuurder van een ander rijwiel een lelijke val kan begaan. Openbare werk moet ook hier snel komen dichten van het zoveelste gat.

Continue ReadingDYUMBI?

SUCCESVOLLE POLITICI WORDEN MILJONAIRS

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Met de salarissen, emolumenten en voorzieningen zoals die in de vier initiatiefwetten van Gajadien en Jordan ingediend zijn en door voorzitter Bee in behandeling genomen zijn, nog voorafgaand aan wetten voor Openbaar Bestuur, Privacywetgeving, het Enquêterecht of andere zinvolle steunwieltjes voor goed bestuur, worden de begunstigden van die wetten, miljonairs binnen een zittingstermijn.

Continue ReadingSUCCESVOLLE POLITICI WORDEN MILJONAIRS