NIET KUNNEN OF WILLEN?

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De tot 20 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeelde Desi Delano Bouterse, oud-legerbevelhebber en tussen 2010 en 2020 president  van Suriname, voor zijn belangrijke aandeel in de moorden van 15 vooraanstaande Surinamers, is nog steeds voortvluchtig.

Continue ReadingNIET KUNNEN OF WILLEN?

BEERPUT

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Ook verrot hout komt weleens bovendrijven. De verkiezingen brengen allerlei gelukszoekers, die in stilte hun kruimels aan het oppeuzelen waren, terug naar de voorgrond, in de hoop een nieuwe broodheer te vinden. Boutisten die zich willen laten omdopen tot Bravisten. En wiens ‘Bedrijven Groep’ in het district wanneer je van de Wijdenboschbrug afgaat, is opgedroogd toen hun partijen niet meer aan de macht waren.

Continue ReadingBEERPUT

REGERING ZELF OORZAAK STIJGENDE WISSELKOERS

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De president die een lage koers en lage inflatie als eigen succes opeiste op politieke podia, hult zich in zwijgen nu de koers weer stijgt. Economen maken zich luidop zorgen over de instabiliteit. Te meer nu zij maandenlang geprobeerd hebben aandacht te vragen voor het feit dat de dalende koers geen onderliggende reden had in productie of in export.

Continue ReadingREGERING ZELF OORZAAK STIJGENDE WISSELKOERS

TICKETPRIJZEN IEMAND ANDERS PROBLEEM

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Het Nederlandse ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wringt zich bij het beantwoorden van vragen over ticketprijzen op de route Paramaribo - Amsterdam in de bekende bochten. Het is de schuld - en het probleem - van iedereen anders. Het ministerie onderkent niet dat er ‘onredelijk hoge tarieven’ gehanteerd worden, zelfs niet wanneer aangegeven wordt dat een vlucht naar Suriname twee tot vier keer zo duur uit kan komen als naar Aruba.

Continue ReadingTICKETPRIJZEN IEMAND ANDERS PROBLEEM

WET SPAAR- EN STABILISATIEFONDS MOET TERUG NAAR OPERATIETAFEL

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Het wetsontwerp Spaar- en Stabilisatiefonds 2024 is een schokkend document, waarmee de regering door de mand valt. Als men door de mooie woordjes en het vakjargon heen kijkt, schemert door, hoe men vier jaar lang het ene gat met het andere gat heeft gedicht en wat voor “schuivie-schuivie” plaats heeft gevonden.

Continue ReadingWET SPAAR- EN STABILISATIEFONDS MOET TERUG NAAR OPERATIETAFEL

TIEN JAREN AAN NDP DRIJFZAND

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De NDP probeert nog steeds als kritische en professionele oppositie politieke punten te scoren. En er moet toegegeven worden dat zonder Bouterse en Abrahams in de voorhoede, het beeld zou kunnen ontstaan alsof de generatie die nu meer aan het woord komt in de assemblee fractie, het gezicht is van een andere of een nieuwe NDP. Maar schijn bedriegt.

Continue ReadingTIEN JAREN AAN NDP DRIJFZAND

VOEDSELPAKKETTEN EN VERKIEZINGSUITSLAGEN

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Er is iets diep triest aan beleid dat decennialang kiezers zo arm houdt, dat ze voor een week aan levensmiddelen hun keuze bij de stembus laten beïnvloeden. Het is die exacte keuze, die er al die jaren voor zorgt, dat er zo weinig verandert. Klimmen uit het diep dal van armoede, is geen eenvoudige opgave, met recessies minstens iedere tien jaar en depressies die soms langer dan een regeertermijn kunnen duren.

Continue ReadingVOEDSELPAKKETTEN EN VERKIEZINGSUITSLAGEN

Piloten bezorgd over SLM

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) verkeert al decennialang in zwaar weer. Volgens een interne jaarrekening op de website van de overheid was het eigen vermogen op 31 maart 2017 al USD 35 miljoen negatief en de SLM dus technisch failliet. Eerder dit jaar zou naar verluidt de schuld van de SLM nog ruim USD 70 miljoen zijn geweest. Hoe de SLM er financieel voorstaat is onduidelijk omdat de SLM geen jaarverslagen publiceert.

Continue ReadingPiloten bezorgd over SLM