VSB benadrukt cruciale rol van private sector in duurzame ontwikkeling

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op 7 en 8 oktober 2024 vond een nationale dialoog plaats, georganiseerd door het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) in samenwerking met de Global Environment Facility (GEF). Tijdens dit evenement bespraken overheidsvertegenwoordigers, maatschappelijke organisaties en de private sector de milieuprestaties en duurzame ontwikkeling van Suriname.

Continue ReadingVSB benadrukt cruciale rol van private sector in duurzame ontwikkeling

Kersten sponsort twee nieuwe leslokalen voor EBGS Pokigron

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op vrijdag 11 oktober zijn twee nieuwe leslokalen van de EBGS-school in Pokigron feestelijk in gebruik genomen. De ceremonie werd bijgewoond door diverse prominente figuren, waaronder de directeur van Stichting Onderwijs der EBGS, de directie van de Kersten Group of Companies, het dorpsgezag, de schoollei-ding en de kinderen van de school.

Continue ReadingKersten sponsort twee nieuwe leslokalen voor EBGS Pokigron

Technologie en toenemende eisen voor veiligere werkomgeving

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Minister Marciano Dasai van Ruimtelijke Ordening en Milieu hield afgelopen vrijdag een toespraak tijdens het openingscollege van de afdeling Health, Safety, Environment, Quality (HSEQ) van de Safety and Security Academy Suriname (SSAS). Tijdens zijn rede benadrukte hij het belang van veiligheid en bewustwording in de samenleving, met name op het gebied van gevaarlijke chemicaliën in relatie tot de milieubescherming.

Continue ReadingTechnologie en toenemende eisen voor veiligere werkomgeving

Bewoners Para rebelleren tegen onacceptabele situatie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Bewoners van Para hebben afgelopen vrijdag besloten de weg naar Zanderij Kennedy “highway” te barricaderen met huisvuil. Dit omdat volgens hen het vuil al langer dan een maand niet is opgehaald in het district. De ondernemer die belast zou zijn met de vuilophaal in het district, zou al langer dan negen maanden niet zijn betaald en heeft daarom besloten, het werk neer te leggen.

Continue ReadingBewoners Para rebelleren tegen onacceptabele situatie

‘Suriname moet leren uit zijn fouten, nu is het tijd voor duurzame investeringen’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Steven Reyme voorzitter van de politieke partij A-20 zei desgevraagd aan de krant, dat de verdiensten uit Oil & Gas alleen geen ontwikkeling zullen brengen, maar dat het bestuurssysteem beter in elkaar moet zitten voor de juiste ontwikkelingen. De A’20-voorzitter benadrukte dat Suriname lering moet trekken uit zijn fouten en dat verdiensten die uit hulpbronnen voortvloeien, goed besteed moeten worden. In het verleden zijn verdiensten uit voornamelijk de bauxiet, niet als zodanig besteed, dat er blijvende ontwikkelingen zijn voor Suriname.

Continue Reading‘Suriname moet leren uit zijn fouten, nu is het tijd voor duurzame investeringen’

Bee pleit voor verandering politieke privileges

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblee, heeft in gesprek met D-TV express gezegd dat het hoog tijd is dat de overheid stopt met het levenslang verzorgen van politici. Gewezen ministers, assembleeleden en hun gezinnen genieten jaarlijks miljoenen aan privileges die zij behouden, zelfs na hun ambtstermijn.

Continue ReadingBee pleit voor verandering politieke privileges

Vuilophaal duurzaam oplossen door de sector te privatiseren

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

In het district Para is vuilophaal de laatste dagen gestagneerd vanwege de late uitbetaling aan de ondernemer. Onderdirecteur Jason Gummels van het directoraat Afvalbeheer van het ministerie van Openbare Werken vertelt dat de afgelopen week bewoners van het district uit protest de John F. Kennedyweg gebarricadeerd hebben door huisvuil dat niet opgehaald was over de weg te plaatsen. 

Continue ReadingVuilophaal duurzaam oplossen door de sector te privatiseren

Suriname sluit betere oliedeal met TotalEnergies dan Guyana met ExxonMobil

De CEO van Staatsolie, Annand Jagesar, heeft onlangs verklaard dat Suriname een veel gunstiger productiedelingsovereenkomst heeft gesloten met TotalEnergies dan Guyana met ExxonMobil. Hij benadrukte dat terwijl Guyana een royalty van slechts 2 procent heeft en een winstverdeling van 50 procent zonder belastingen, Suriname een royalty van 6,25 procent hanteert.

Continue ReadingSuriname sluit betere oliedeal met TotalEnergies dan Guyana met ExxonMobil

Typhoon brengt eerste live album uit

De Surinaams-Nederlandse rapper en zanger Typhoon timmert al langer dan 20 jaar in vak. Hij is uitgegroeid tot een van de bekendste en meest geliefde performers van Nederland. Naar aanleiding van deze mijlpaal brengt hij eindelijk zijn eerste live album getiteld ‘Live’ uit welke op 8 november zal verschijnen. De eerste track ‘Zandloper’ wordt  op 25 oktober gedropt.

Continue ReadingTyphoon brengt eerste live album uit

Finale Miss Suriname 2025 gekenmerkt door bijzondere attracties

De finale van de langverwachte finale van de Miss Suriname verkiezing vindt plaats op 2 november in het Assuria Event Center. Deze wordt gekenmerkt door enkele bijzondere attracties. Een van deze hoogtepunten is de Fashion Carpet. Met de inauguratie van de Fashion Carpet wordt volgens organisator JATAK CONSULTANCY een nieuwe standaard gezet voor Surinaamse gala-events,

Continue ReadingFinale Miss Suriname 2025 gekenmerkt door bijzondere attracties

Boekenportaal maakt Surinaamse educatieve literatuur digitaal toegankelijk

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Stichting Boekenportaal Suriname heeft haar website gelanceerd. Dit platform heeft onder meer als doel om leer- en leesboeken voor het primair onderwijs, evenals Surinaamse literatuur, digitaal toegankelijk te maken. De lancering van de innovatieve website vond daarom plaats in afstemming met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC). In aanwezigheid van minister Henry Ori van minOWC heeft de lancering plaatsgevonden op 9 oktober 2024 in het CENASU-gebouw.

Continue ReadingBoekenportaal maakt Surinaamse educatieve literatuur digitaal toegankelijk

NIEMAND WENST LEERKRACHT WORDEN!

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Hoewel de ontwikkeling van een land valt en staat met onderwijs en daaraan verbonden de onderwijzers, merken we een enorme lage instroom bij de inschrijvingen op de pedagogische scholen. Slechts 21 studenten hebben zich van het jaar ingeschreven. Het aantal is nog nooit zo laag geweest. Maar kunnen we deze mensen kwalijk nemen?

Continue ReadingNIEMAND WENST LEERKRACHT WORDEN!

TRANSPARANTIE BRENGT VERTROUWEN

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Campagne voert men in poëzie, regeren behoort men te doen in proza. De taal van beloften, is niet de taal van herstel. Het medium van herstel is daadkracht en verbetering van het fundament van hoe de overheid plant, opereert en verantwoording aflegt. De inrichting van het comptabel- en controle bestel in Suriname is aan vernieuwing toe, ook volgens deskundigen die de volle bereidheid hebben de regering daarin van raad te voorzien. Beleidsdocumenten en conceptvoorstellen zijn beschikbaar.

Continue ReadingTRANSPARANTIE BRENGT VERTROUWEN