LOCAL CONTENT

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Suriname verkeert al langer dan tien jaar in een economische crisis waar  we coute que coute uit zullen moeten komen. Deze krant en in het bijzonder Keerpunt heeft het er al vele malen over gehad dat je een land alleen kan opbouwen als je een gezonde en stijgende productie hebt en dat die overwegend op export gestoeld dient te zijn. Meer bedrijven, meer productie en meer werkgelegenheid en als het even kan een goede export  die vreemde valuta op een bonafide wijze  naar binnen laat stromen. 

Continue ReadingLOCAL CONTENT

BIGI FISI, GRAN MORGU

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Het GranMorgu-project, geleid door TotalEnergies en haar partner APA Corporation, markeert een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van Suriname. Met een verwachte investering van 10,5 miljard dollar en de potentie om aanzienlijke olie-inkomsten te genereren, staan zowel de regering als de bevolking voor ingrijpende veranderingen. Dit artikel analyseert de belangrijkste punten uit de uitspraken van Annand Jagesar, CEO van Staatsolie, en Steven Debipersad, voorzitter van de Vereniging van Economisten, met betrekking tot de uitdagingen en kansen die dit project met zich meebrengt.

Continue ReadingBIGI FISI, GRAN MORGU

SLM HEEFT EEN WASI NODIG

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De Airbus A340-600 van Surinam Airways, die is gehuurd voor de lijndienst tussen Paramaribo en Amsterdam, staat inmiddels al meer dan een week aan de grond vanwege schade. Een incident op Schiphol, waarbij een voertuig tegen het toestel aanreed, heeft de toch al fragiele dienstregeling van de luchtvaartmaatschappij verder verstoord.

Continue ReadingSLM HEEFT EEN WASI NODIG

WAAR NIEMAND OVER PRAAT

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De oil and gas boom waar heel zakelijk en politiek Suriname halsreikend naar uitkijkt, is niet de eerste zonsopkomst voor onze economie. Er is nog een hele generatie die zich kan herinneren, precies hoe lang de SF 1.80 koers voor een US Dollar stand gehouden heeft en dat onze munt meer waard was dan de Nederlandse. Suriname kreeg zoveel geld binnen vanwege aluinaarde exporten naar de Verenigde Staten van Amerika tijdens de oorlog dat we Nederland in monetair opzicht niet meer nodig hadden.

Continue ReadingWAAR NIEMAND OVER PRAAT