Pencak Silat nieuws

  • Post author:
  • Post category:Sport

De Perguruan Pencak Silat Pamor Badai Suriname heeft op zaterdag 5 oktober 2024 deelgenomen aan het International Dutch Open Pencak Silat toernooi georganiseerd door de Nederlandse pencak silat vereniging Pencak Silat Persaudaraan Rumpun Setia Hati onder auspiciën van de Nederlandse Pencak Silat Federatie (NPSF). Bij deze internationale open kampioenschappen hebben behalve Nederlandse pencak silat verenigingen aangesloten bij de NPSF, ook pencak silat verenigingen uit België, Oostenrijk, Frankrijk en Engeland deelgenomen.

Continue ReadingPencak Silat nieuws
Read more about the article DSB HEEFT NOG STEEDS GEEN CEO?
Vandaag zijn bij diverse commerciële banken, de eerste honderd bankrekeningen geopend, speciaal voor burgers die covid-steun zullen ontvangen vanuit de overheid. De Surinaamse Bankiersvereniging heeft de afgelopen tijd intensief overleg gevoerd met de overheid om bankieren efficiënter te maken voor iedere burger. Het is de eerste stap die gezet is in deze gezamenlijke inspanning om financiële inclusie te bevorderen.

DSB HEEFT NOG STEEDS GEEN CEO?

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De Surinaamsche Bank maakte bekend dat de directie vanaf 11 september jl. uit drie leden bestaat. Alexander van Petten is benoemd tot Chief Operations Officer en Ashna Kamta neemt zijn rol over als Chief Risk Officer. Gelukwensen voor deze voormalige collega’s die hun functies ongetwijfeld goed zullen vervullen. Waldo Halfhuid blijft in zijn functie als Chief Financial Officer.

Continue ReadingDSB HEEFT NOG STEEDS GEEN CEO?

De kogel is door de kerk: de oude politiek heeft haar bedje gespreid voor een levenslang luizenleventje

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Nationale Assemblee (DNA) heeft dinsdag bij de behandeling van de ontwerpwet voor hun geldelijke voorzieningen haar zinnen grotendeels doorgedrukt. Na het enorme ongenoegen vanuit de totale samenleving is hun oorspronkelijke, alle grenzen van redelijkheid overschrijdende voorstel voor de bezoldiging van de president, waaruit die van de overige functies wordt afgeleid, bijgesteld op het bedrag van SRD 128.000, exclusief toelagen.

Continue ReadingDe kogel is door de kerk: de oude politiek heeft haar bedje gespreid voor een levenslang luizenleventje

Ondertekening principeovereenkomst met zorgbonden

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Op woensdag 9 oktober heeft de ondertekening plaatsgevonden van een principeovereenkomst tussen de regering en de zorgbonden. De afgelopen periode is er veel onrust ontstaan binnen de zorgsector als gevolg van problemen met betrekking tot personeelsvoorzieningen. In reactie daarop heeft president Chandrikapersad Santhoki besloten om een clusterteam van ministers en het onderhandelingsorgaan van de overheid in te schakelen om in gesprek te gaan met de betrokken zorgbonden.

Continue ReadingOndertekening principeovereenkomst met zorgbonden

Regeringsraad bespreekt beleidsprioriteiten mijnbouw en grondzaken

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Tijdens de recente vergadering van de regeringsraad, onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi, heeft de regering de beleidsprioriteiten besproken en enkele besluiten genomen. Op woensdag 9 oktober 2024 werden de leden van de regering geïnformeerd door deskundigen van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) over een nieuwe Mijnbouwwet en de oprichting van de Delfstoffen Autoriteit Suriname. Tevens hebben deskundigen van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) aandacht gevraagd voor het Poortgebouw.

Continue ReadingRegeringsraad bespreekt beleidsprioriteiten mijnbouw en grondzaken

President Santokhi bespreekt oplossings- modellen voor noden Visserscollectief

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een ontmoeting met het Visserscollectief oplossingsmodellen besproken om te geraken tot duurzame verbetering in de volksvisserij. De ontmoeting met het Visserscollectief onder leiding van voorzitter Willem Mohamedhoesein vond plaats op 7 oktober 2024 op het Kabinet van de President.

Continue ReadingPresident Santokhi bespreekt oplossings- modellen voor noden Visserscollectief

Staatshoofd installeert presidentiële werkgroepen voor lokale ontwikkeling

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi heeft in het kader van het verbeteren van de leefomstandigheden en het bevorderen van de ontwikkeling in diverse gebieden negen presidentiële werkgroepen geïnstalleerd. Daarnaast heeft het staatshoofd ook de werkgroep ‘Surinaamse Vrouwen Vooruitgang’ geïnstalleerd. Gezien de essentiële rol die vrouwen spelen in Surinaamse gezinnen en met als doel het versterken van deze gezinnen, wordt er specifieke aandacht en ondersteuning geboden aan vrouwelijk ondernemerschap in Suriname.

Continue ReadingStaatshoofd installeert presidentiële werkgroepen voor lokale ontwikkeling

Brunswijk gehoord door rogatoire commissie in kwestie Wortel

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Vicepresident Ronnie Brunswijk zou volgens online media Waterkant recentelijk door een rogatoire commissie zijn gehoord in de strafzaak die loopt tegen Siegfried ‘Piet’ Wortel. Deze commissie verbleef in Suriname na een rechtshulpverzoek van de Nederlandse overheid. Onder leiding van een Nederlandse rechter-commissaris zijn talloze getuigen gehoord, waaronder naaste familieleden, broers en zussen van Siegfried ‘Piet’ Wortel.

Continue ReadingBrunswijk gehoord door rogatoire commissie in kwestie Wortel