Read more about the article Vissers naar Kabinet President, veiligheid niet gegarandeerd
President Chandrikapersad Santokhi heeft na zijn bezoek aan Guyana bekendgemaakt, dat aan Guyanese vissers een visvergunning verstrekt zal worden. De minister van Landbouw, veeteelt en Visserij, Parmanand Sewdien, zei dat met dit besluit, stromannen zullen worden uitgeschakeld. De voorzitter van de Suriname National Fisherfolk Organisation (SUNFO), Satesh Kodai, zegt tegenover de krant, dat het verstrekken van visvergunningen aan Guyanezen, geen goed idee is. ‘

Vissers naar Kabinet President, veiligheid niet gegarandeerd

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Een groep vissers is gisteren naar het kabinet van de president Chan Santokhi getrokken voor het indienen van een petitie. Volgens de groep demonstranten komt de sector door verschillende problemen onder druk te staan. Zo is volgens de groep de veiligheid niet gegarandeerd bij de uitvoering van haar werkzaamheden op zee. De groep herinnerde in de ingediende petitie de regering eraan,

Continue ReadingVissers naar Kabinet President, veiligheid niet gegarandeerd

Inmiddels 5.600 grondhuurpercelen omgezet in eigendom

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens de jaarrede over het dienstjaar 2025 gezegd, dat het grondbeleid één van de zaken is dat burgers in dit land grote zorgen baart. Het staatshoofd zei, dat na de overwinning van de verkiezingen in 2020 de regering voor grote uitdagingen stond, waaronder jarenlange achterstanden en non-transparantie in grondverzoeken en overdrachten, en de toentertijd bestaande aanpak van juridische kwesties.

Continue ReadingInmiddels 5.600 grondhuurpercelen omgezet in eigendom

Gebrekkige opstart van het nieuwe schooljaar:

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het zal nog enkele jaren duren, zeker nog tien tot twintig jaar, alvorens een schooljaar feilloos en zonder veel problemen kan worden opgestart. Dit zei minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) gisteren tijdens een regeringsraadvergadering. Traditioneel beginnen de meeste scholieren op GLO- en VOJ-niveau op 1 oktober.

Continue ReadingGebrekkige opstart van het nieuwe schooljaar:

AZP en ’s Lands Hospitaal krijgen ondersteuning voor moeder-kindzorg van TotalEnergies en APA Corporation

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en het ’s Lands Hospitaal (LH) ontvangen steun van de multinationals TotalEnergies en APA Corporation om hun moeder-kindzorg verder te verbeteren. Dit maakte CEO Patrick Pouyanne van TotalEnergies vandaag bekend tijdens een ceremonie op het Kabinet van de President, waar de Final Investment Decision (FID) voor Blok 58 werd ondertekend.

Continue ReadingAZP en ’s Lands Hospitaal krijgen ondersteuning voor moeder-kindzorg van TotalEnergies en APA Corporation

Hulpcontainers aangekomen in Suriname voor de strijd tegen armoede

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De economische situatie in Suriname is zorgwekkend. Met een minimumloon van slechts 49,12 SRD per uur, wat neerkomt op €1,44, leven veel mensen in diepe armoede. Kinderen lijden honger, gezinnen hebben moeite om te overleven en basisvoorzieningen schieten tekort. De financiële structuren in het land dragen bij aan de problemen en houden de armoede in stand.

Continue ReadingHulpcontainers aangekomen in Suriname voor de strijd tegen armoede

OIL AND GAS BRAINDRAIN EN KADER

De Franse olie multinationale onderneming Total Energies heeft gisteren haar  definitieve investeringsbesluit  FID voor de offshore aardolie en misschien ook wel aardgasontwikkeling ter waarde van 10 miljard dollar ondertekend. Met deze ondertekening  valt alle twijfel weg, en begeeft Suriname zich op de weg die van dit land een voornaam aardolie exporterend land zal maken.

Continue ReadingOIL AND GAS BRAINDRAIN EN KADER

‘De olie is er nog niet, maar er worden al veel populistische uitspraken gedaan’

Annand Jagesar, CEO van Staatsolie, benadrukte gisteren tijdens de persconferentie in het kader van de officiële bekendmaking van de Final Investment Decision (FID) van TotalEnergies en haar partner APA, dat Suriname aan de vooravond staat van ingrijpende veranderingen door de start van het GranMorgu-project.

Continue Reading‘De olie is er nog niet, maar er worden al veel populistische uitspraken gedaan’