Marechaussee onderschept 2 kilo coke in scootmobiel uit Suriname

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Voor de tweede keer dit jaar is een drugssmokkelaar op Schiphol gepakt na een poging om grote hoeveelheden cocaïne (coke) het land binnen te smokkelen met een scootmobiel. Dit incident vond afgelopen vrijdag plaats na een vlucht vanuit Suriname. De smokkelaar viel door de mand toen douaniers tijdens een controle lijmresten op de accu’s van de scootmobiel opmerkte.

Continue ReadingMarechaussee onderschept 2 kilo coke in scootmobiel uit Suriname

DSB heeft nieuwe directie

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Surinaamsche Bank N.V. (DSB) kondigt vandaag de uitbreiding van haar directieteam aan, dat vanaf 11 september 2024 uit drie leden bestaat. Deze wijziging volgt op de goedkeuring door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) op 19 juni 2024 en de formele goedkeuring door de Centrale Bank van Suriname.

Continue ReadingDSB heeft nieuwe directie

Mogelijke schaarste aan levensmiddelen op komst

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Arum Hindori, woordvoerder van het platform Levensmiddelen, Importeurs in Suriname (PLIS), heeft in gesprek met KeyNews onthuld, dat de kans bestaat dat op korte termijn, er een tekort aan levensmiddelen ontstaat in de winkels. Volgens hem heeft dit te maken met het feit dat de importeurs wederom niet over valuta kunnen beschikken om te importeren.

Continue ReadingMogelijke schaarste aan levensmiddelen op komst
Read more about the article Kuldipsingh: ‘Geen prijsstijging van gascilinders’
Minister--Rishma-Kuldipsingh

Kuldipsingh: ‘Geen prijsstijging van gascilinders’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Reshma Kuldipsingh, minister van Economische Zaken heeft de afgelopen week voor aanvang van de wekelijkse vergadering van Raad van Ministers verklaard, dat er geen reden is voor handelaren over te gaan tot het hamsteren van gascilinders. Volgens haar berusten de geruchten over een mogelijke prijsstijging niet op waarheid.

Continue ReadingKuldipsingh: ‘Geen prijsstijging van gascilinders’

Kloof tussen ervaringen van vissers en officiële verklaringen autoriteiten

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

De Surinaamse vissers verkeren in een voortdurende staat van angst, vanwege de terugkerende gewelddadige overvallen op zee. "Telkens als ik het water op ga, kan ik alleen maar bidden dat het goed gaat", deelt een visser mee, waarmee hij de onzekerheid en dreiging benadrukt, die hij voelt tijdens zijn werk.

Continue ReadingKloof tussen ervaringen van vissers en officiële verklaringen autoriteiten

Bakker: ‘Alleen een brede coalitie kan Suriname redden’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

Wim Bakker, arts en lid van de NPS, heeft in een interview met ATV gezegd, dat geen enkele politieke partij in Suriname, ook niet de NPS, in staat is om het land alleen te ordenen. Bakker benadrukte, dat het land enkel gered kan worden door een brede coalitie, waarin alle belangrijke groepen van de samenleving vertegenwoordigd zijn. Bakker is daarom voorstander van een blijvende samenwerking tussen NPS en VHP na de verkiezingen van 25 mei 2025.

Continue ReadingBakker: ‘Alleen een brede coalitie kan Suriname redden’

Santokhi: ‘Geen kind mag afhaken vanwege tekort financiële middelen’

  • Post author:
  • Post category:Lokaal

President Chan Santokhi heeft gisteren in gesprek met journalisten betreffende de ontwikkelingen bij de Nationale Ontwikkelings Bank (NOB) gezegd dat er nieuwe mogelijkheden zijn. Volgens hem staat deze bank garant voor elke student. Het staatshoofd zegt geen voorstander te zijn van afhakende studenten als gevolg van het tekort aan financiële middelen. De regering biedt via de NOB , studiefinancieringen aan hulpbehoevende studenten.

Continue ReadingSantokhi: ‘Geen kind mag afhaken vanwege tekort financiële middelen’