WITWASSENDE KAPITALISTEN BEPALEN DE KOERS

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De stijging van de wisselkoersen wordt nauwlettend in de gaten gehouden door zowel het ministerie van Financiƫn en Planning als de Centrale Bank van Suriname. Er zal ingegrepen worden om de koers in bedwang te houden. De gemeenschap hoeft zich verder geen zorgen te maken over deze ontwikkeling. Dit zei minister Stanley Raghoebarsing van Financiƫn en Planning tijdens een persconferentie van de regering.

Continue ReadingWITWASSENDE KAPITALISTEN BEPALEN DE KOERS

WATERPROBLEEM OOK IN PARMARIBO ONGEWIJZIGD

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

Het waterprobleem dat deze week nog ernstigere vormen heeft aangenomen in Albina, blijkt zelfs in Paramaribo nog te gelden. Dit ook na een persconferentie vanwege de leiding van de SWM, waarbij werd gesteld dat dit probleem tot het verleden zou behoren. De lage waterdruk op bepaalde dagen, waardoor zelfs duro tanks leeglopen, spreekt boekdelen.

Continue ReadingWATERPROBLEEM OOK IN PARMARIBO ONGEWIJZIGD

ORANJE VERSUS PAARS, GEEL EN GROEN HUPPELEN ERACHTERAAN

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De verhoging van de waarborgsom is ongedaan gemaakt. Het kiesstelsel is gewijzigd. Alles zou moeten wijzen op een wijd open politiek speelveld. En de paddenstoelen rijzen werkelijk uit de grond. Maar niet door middel van grote bijeenkomsten of huis-aan-huis campagnes. Niet met wetenschappelijke bureaus of door markante toespraken. Kortom, de kans dat de Verlichtende Verlosser zal opstaan en ten hemel zal stijgen, vanuit de sandalen van de nieuwe partijtjes, is in 2025 ongeveer even groot als een gouden Olympische medaille voor een Surinaamse sporter.

Continue ReadingORANJE VERSUS PAARS, GEEL EN GROEN HUPPELEN ERACHTERAAN

MONUMENTENWET VERSUS CULTUURBARBAREN ZONDER GELD

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

De geplande sloop van het poortgebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat vormt een directe bedreiging voor het behoud van het cultureel erfgoed in Paramaribo. Dit gebouw, dat zich in de historische binnenstad bevindt en de status van beschermd monument heeft, vereist naar onze mening zorgvuldig beheer en bescherming.

Continue ReadingMONUMENTENWET VERSUS CULTUURBARBAREN ZONDER GELD
Read more about the article IEDEREEN VECHT MET SZF
Een groot deel van het personeel van de Staatsziekenfonds heeft vandaag uit ontevredenheid, het werk neergelegd (Foto: Johan de Randamie)

IEDEREEN VECHT MET SZF

  • Post author:
  • Post category:Keerpunt

In een bekendmaking van 19 augustus heeft het ministerie van Defensie meegedeeld aan zijn personeel, dat het Staatsziekenfonds (SZF) heeft beslist om voor de strijdkrachten niet verder te gaan dan de basiszorg. In de brief stond dat veteranen, gepensioneerden, defensiepersoneel en militairen in actieve dienst, zich als zij zich kwalificeren, zullen moeten wenden tot het Militair Hospitaal en voorlopig niet in aanmerking komen voor verdergaande zorg.

Continue ReadingIEDEREEN VECHT MET SZF